HerNews.gr
DECORNEWS

5 πράγματα στην αυλή σας που προσελκύουν πραγματικά τα κουνούπια

Με τις καυτές θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε όλη τη χώρα φέτος, αυτό το καλοκαίρι είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα κουνούπια. Αυτά τα έντομα αναζητούν συνθήκες ζέστης και υγρασίας – και είναι πιθανό να βρουν αυτές τις συνθήκες σε περισσότερα μέρη από το συνηθισμένο φέτος.

Αν ελπίζετε να απολαύσετε την αυλή, τη βεράντα ή το αίθριο σας χωρίς να σας τσιμπίσουν, τι μπορείτε να κάνετε; Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να έχετε στην αυλή σας που προσελκύουν πραγματικά τα κουνούπια.

Στάσιμο νερό

Το στάσιμο νερό είναι το ιδανικό μέρος για να γεννούν αυγά τα κουνούπια. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να προσελκύσει εκατοντάδες απρόσκλητους επισκέπτες σε μια λιμνάζουσα πισίνα, λιμνούλα ή εξοπλισμό νερού. 

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αυτό το καλοκαίρι εάν έχετε ένα εξάρτημα νερού είναι να το καλύψετε. Δεδομένου ότι τα κουνούπια βασίζονται σε στάσιμο νερό για να γεννήσουν τα αυγά τους, το κινούμενο νερό δεν θα τα προσελκύσει. Εάν ελπίζετε να διατηρήσετε τουλάχιστον ένα εξάρτημα νερού, όπως ένα σιντριβάνι, πρέπει να είναι συνεχώς αναμμένο και ολόκληρη η παροχή νερού θα πρέπει πάντα να κινείται.

Μακριά φυτά και γρασίδι

Εάν τα κουνούπια δεν μπορούν να βρουν αίμα για να τραφούν, θα δοκιμάσουν φυτά. Διατηρώντας τον θάμνο σας καλά κλαδεμένο και το ύψος του γρασιδιού σας χαμηλό, τα κουνούπια δεν θα έλκονται να τρέφονται με τα φυτά της αυλής σας. Συντηρείτε τακτικά το γρασίδι και τους θάμνους για να διασφαλίσετε ότι δεν εισέρχονται κουνούπια. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να καθαρίσετε τυχόν σκοτεινά ή υγρά σημεία στα οποία μπορεί να απολαμβάνουν να κρύβονται τα κουνούπια.

Φυτά που προσελκύουν κουνούπια

Μπορεί να έχετε ακούσει για φυτά που απωθούν τα κουνούπια, αλλά είναι πιθανό να έχετε φιλοξενήσει μερικά φυτά που πραγματικά προσελκύουν τα κουνούπια στην αυλή σας. Τα υδρόβια φυτά και ακόμη και το μπαμπού είναι μερικά μόνο είδη φυτών που θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην αυλή σας.

Γιατί να μην δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε αυτά τα φυτά με εναλλακτικές λύσεις που διώχνουν φυσικά τα κουνούπια; Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα κουνούπια έξω από την αυλή σας εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα. Μερικά κοινά παραδείγματα περιλαμβάνουν βότανα όπως λεβάντα, δεντρολίβανο ή λεμονόχορτο.

Τους μυρίζει ωραία η αυλή σας

Τα κουνούπια έλκονται φυσικά από αυλές με αρώματα φρούτων ή ακόμα και λουλουδιών που γενικά μυρίζουν γλυκά. Αυτό μπορεί να φαίνεται τεράστιο μειονέκτημα, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε τα κουνούπια από το να απολαμβάνουν το άρωμα της αυλής σας, εκτός από το να φυτέψετε λουλούδια που απωθούν τα κουνούπια. Τα κεριά σιτρονέλας λειτουργούν καλύτερα για να διώξουν τα κουνούπια, καθώς μισούν το άρωμα —αυτά τα κεριά είναι συχνά διαθέσιμα σε εξαιρετικά μεγάλες, ανθεκτικές και ακόμη και φορητές επιλογές για όσους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν σε εξωτερικούς χώρους. 

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ειδικά εντομοαπωθητικά εξωτερικού χώρου. Οι επιλογές διαχύτη θα διαθέτουν είτε ένα άρωμα που απωθεί τα κουνούπια είτε ένα μη τοξικό εντομοαπωθητικό.  Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις επιλογές σε εξωτερικούς χώρους, σημειώστε ότι είναι πιο αποτελεσματικές όταν καλύπτετε μια μικρότερη, συγκεκριμένη ακτίνα εντός της αυλής σας.  Τα κουνούπια αντιπαθούν επίσης τη μυρωδιά του κέδρου. Μπορείτε να προσθέσετε κέδρο χρησιμοποιώντας σάπια φύλλα ή ροκανίδια στην αυλή σας. Μόλις η μυρωδιά αρχίσει να εξαφανίζεται, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το σάπια φύλλα ή τα ροκανίδια. 

Έλλειψη φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων ή απωθητικών

Εάν έχετε να κάνετε με μια συντριπτική ποσότητα κουνουπιών, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε εντομοκτόνα σε όλη την αυλή σας. Αυτά όχι μόνο θα τα απωθήσουναλλά και θα τα εξουδετερώσουν, βοηθώντας να κρατήσετε την αυλή σας απόλυτα ασφαλή όλο το καλοκαίρι.

Θα χρειαστεί να εφαρμόζετε τακτικά εντομοκτόνα σε όλη την αυλή σας αυτό το καλοκαίρι, ακολουθώντας τις οδηγίες επανεφαρμογής από τη μάρκα που θα επιλέξετε.  Το εντομοκτόνο που χρησιμοποιείτε θα πρέπει επίσης να σας δώσει έναν χρόνο που θα χρειαστεί να περιμένετε πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το γκαζόν σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κρατάτε τα παιδιά και τα κατοικίδια μακριά από το γρασίδι σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να εξασφαλίσετε την ασφάλειά τους. 

Κερί σιτρονέλας: Ένας φυσικός σύμμαχος ένάντια στα κουνούπια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η υδάτινη Louis Vuitton μπουτίκ στο Τόκυο

Her News b

Κρεβατοκάμαρα: Οδηγός φωτισμού για το υπνοδωμάτιο

Her News

Kylie Jenner: Η ιδέα της για το “Dining Sofa” είναι η νέα τάση που πρέπει να ακολουθήσετε

HerNews ka