HerNews.gr
Ταξίδια

7 χώρες που μάλλον δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο που δεν είναι τόσο δημοφιλείς ή γνωστές όσο άλλες, ωστόσο έχουν τους δικούς τους μοναδικούς πολιτισμούς, ιστορίες και παραδόσεις.

Αυτές οι λιγότερο γνωστές χώρες συχνά παραβλέπονται παρά την πλούσια κληρονομιά, τα συναρπαστικά τοπία και τους διαφορετικούς πληθυσμούς τους. Θα δούμε μερικές από τις λιγότερο γνωστές χώρες του κόσμου, τους πολιτισμούς τους και τι τις κάνει μοναδικές.

Μπουτάν

Μία από τις λιγότερο γνωστές χώρες του κόσμου είναι το Μπουτάν, μια μεσόγεια χώρα που βρίσκεται στα ανατολικά Ιμαλάια. Το Μπουτάν είναι γνωστό για τη μοναδική φιλοσοφία της Ακαθάριστης Εθνικής Ευτυχίας, η οποία μετρά την επιτυχία της χώρας με βάση την ευτυχία των πολιτών της και όχι την οικονομική ανάπτυξη.

Η χώρα έχει επίσης μια ισχυρή βουδιστική κουλτούρα, με πολλούς αρχαίους ναούς και μοναστήρια που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το Μπουτάν φιλοξενεί επίσης μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της κοιλάδας Paro, η οποία περιβάλλεται από χιονισμένα βουνά και προσφέρει εκπληκτική θέα στις κορυφές των Ιμαλαΐων.

Σουρινάμ

Μια άλλη λιγότερο γνωστή χώρα είναι το Σουρινάμ, το οποίο βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής. Το Σουρινάμ είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών, με έναν εθνοτικά ποικιλόμορφο πληθυσμό που περιλαμβάνει αυτόχθονες Αμερικανούς, Αφρικανούς και Ασιάτες. Η χώρα φιλοξενεί επίσης μερικά από τα πιο μοναδικά και παρθένα τροπικά δάση στον κόσμο, τα οποία φιλοξενούν μια ποικιλία φυτικών και ζωικών ειδών.

Το Σουρινάμ είναι επίσης γνωστό για τη νόστιμη κουζίνα του, η οποία περιλαμβάνει πιάτα όπως το πομ, ένα παραδοσιακό σουριναμέζικο πιάτο που παρασκευάζεται με πουρέ γιαμ και κοτόπουλο.

Τόνγκα

Η Τόνγκα είναι μια άλλη λιγότερο γνωστή χώρα, που βρίσκεται στην καρδιά του Νότιου Ειρηνικού. Η Τόνγκα είναι γνωστή για τους φιλικούς ντόπιους, τις εκπληκτικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της. Η χώρα φιλοξενεί επίσης μερικές από τις πιο μοναδικές παραδόσεις του κόσμου, όπως η τελετή kava, η οποία είναι ένας παραδοσιακός τρόπος να μοιράζεστε ένα ποτό που παρασκευάζεται από τη ρίζα του φυτού kava.

Η Τόνγκα είναι επίσης μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που δεν αποικίστηκε ποτέ, γεγονός που επέτρεψε στους ανθρώπους της να διατηρήσουν τη μοναδική κουλτούρα και τις παραδόσεις τους.

Κιριμπάτι

 Κιριμπάτι είναι μια νησιωτική χώρα στην Ωκεανία στον Κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό. Ο μόνιμος πληθυσμός της είναι πάνω από 119.000 (2020), με περισσότερους από τους μισούς από τους οποίους ζουν στην ατόλη Tarawa. Η πολιτεία περιλαμβάνει 32 ατόλες και ένα απομακρυσμένο κοραλλιογενές νησί, το Banaba.

Το Κιριμπάτι κέρδισε την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο και έγινε κυρίαρχο κράτος το 1979.

Είναι μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διεθνή βοήθεια για την οικονομία της.

Λεσότο

Το Λεσότο είναι μια μικρή, μεσόγεια χώρα που βρίσκεται στη νότια Αφρική. Περιβάλλεται από τη Νότια Αφρική και έχει πληθυσμό περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η χώρα είναι γνωστή για τα εκπληκτικά τοπία της, συμπεριλαμβανομένων των βουνών Drakensberg και των βουνών Maluti.

Το Λεσότο έχει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η οποία φαίνεται στην παραδοσιακή μουσική, τον χορό και τις χειροτεχνίες του. Οι άνθρωποι του Basotho, που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού, έχουν ισχυρή αίσθηση της κοινότητας και είναι περήφανοι για την ιστορία και τις παραδόσεις τους.

Η οικονομία του Λεσότο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη γεωργία, με τη γεωργία επιβίωσης να είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για πολλούς ανθρώπους. Η χώρα διαθέτει επίσης μια ακμάζουσα βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας, η οποία παρέχει απασχόληση σε χιλιάδες ανθρώπους.

Γρενάδα

Η Γρενάδα είναι μια μικρή νησιωτική χώρα που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Καραϊβική Θάλασσα. Είναι γνωστό για την εκπληκτική φυσική ομορφιά του, συμπεριλαμβανομένων των καταπράσινων τροπικών δασών, των γραφικών παραλιών και των ζωντανών κοραλλιογενών υφάλων. Η χώρα φιλοξενεί επίσης έναν ποικίλο και φιλικό πληθυσμό, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που συνδυάζει αφρικανικές, ευρωπαϊκές και καραϊβικές επιρροές.

Ανδόρα

Η Ανδόρα είναι μια μικρή χώρα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Με έκταση μόλις 467 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θεωρείται ως μια από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο. Παρά το μικρό της μέγεθος, η Ανδόρα είναι γνωστή για την εκπληκτική φυσική ομορφιά της, τον πλούσιο πολιτισμό και τη μοναδική ιστορία της.

Το τοπίο της χώρας χαρακτηρίζεται από εκπληκτικές οροσειρές, κρυστάλλινες λίμνες και καταπράσινα δάση. Τα Πυρηναία Όρη, που αποτελούν το φυσικό όριο μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τους λάτρεις της περιπέτειας που αγαπούν το σκι, την πεζοπορία και την ορειβασία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σκιάθος: Έχει ψηφιστεί ως καλύτερη και από τις Σεϋχέλλες

Her News

Φεβρουάριος: Αυτοί είναι οι Top 3 προορισμοί στο εξωτερικό

Her News b

Σαντορίνη: Τα 5 καλύτερα παραδοσιακά πιάτα του νησιού που πρέπει να δοκιμάσετε

HerNews ka