HerNews.gr
Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Επιπλέον ενισχύσεις στέλνει η Γαλλία

Νέες ενισχύσεις στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια στέλνει η Γαλλία με το πρώτο φως της ημέρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα, νέες ενισχύσεις από την Γαλλία φθάνουν στην Ελλάδα από τις 10 Αυγούστου.

Η πρώτη ομάδα από την Γαλλία αποτελείται από 101 πυροσβέστες και 38 οχήματα, ενώ θα ακολουθήσει μια δεύτερη ομάδα 60 πυροσβεστών-διασωστών και 23 οχημάτων. Οι ενισχύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στους 80 πυροσβέστες και τα 3 Canadair που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.

Ενισχύσεις μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν

Συνολικά, 250 μέλη της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία αποστολή της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας στο εξωτερικό.

Αυτή η βοήθεια έρχεται σε συνέχεια του τηλεφωνήματος του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Αυγούστου 2021 και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Το μήνυμα Μακρόν για την Ελλάδα

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε σε μήνυμά του στο Twitter το καθήκον αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων. Επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, που πλήττεται σκληρά από τις σφοδρές πυρκαγιές.

 

Ευχαριστούμε την Γαλλία! Ευχαριστούμε τους Γάλλους!

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές στις 21 Μαΐου – «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν πρωθυπουργό»

Her News

Αδελφή Ρούλας Πισπιρίγκου: «Για μένα ήταν μια μάνα υπόδειγμα. Τη στηρίζω μέχρι τελικής πτώσεως»

Her News b

Πυρκαγιές: Τα επόμενα βήματα αναλύει το τμήμα Δασολογίας του ΑΠΘ

Her News