HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές στις 21 Μαΐου – «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν πρωθυπουργό»

Στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ανέφερε πως ο δεύτερος γύρος των εκλογών, που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με την απλή αναλογική, θα διεξαχθεί το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τηρήσαμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις»

«Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη πώς θα κυβερνήσει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ανάγκη σταθερότητας. «Γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», είπε με έμφαση.

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας όπως είχα δεσμευθεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για έναν προγραμματισμό απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες που ταυτόχρονα συνυπολογίζει μια σειρά από σοβαρά γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής όπως η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στο μεταξύ όμως η δική μας δουλειά συνεχίζεται και σίγουρα από αυτή δεν έλειψαν λάθη, είμαστε εδώ για να τα διορθώνουμε και το σύνθημα μας στο εξής θα είναι: προχωράμε μπροστά μαζί αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας το μήνυμα για τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, πριν ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία στους υπουργούς, ενημέρωσε τηλεφωνικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του πως η σημερινή συνεδρίαση συμπληρώνει έναν κύκλο 50 τακτικών συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου και αποτυπώνεται σε πάνω από 400 νόμους.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στους νόμους που έχουν ψηφιστεί και δήλωσε πως πρόκειται για πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων, όπως η ενεργειακή κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Η πολιτεία έχει χτίσει υψηλά αναχώματα», είπε και πρόσθεσε ότι οι ενισχύσεις, ειδικά απέναντι στην ακρίβεια, θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί.

«Τηρήσαμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, στηρίζουμε το εισόδημα των πολιτών, κάναμε πράξη ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα φέρουμε επενδύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα, θέμα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

  • Ερανιστικό νομοσχέδιο,
  • Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων, στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής,
  • Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού,
  • Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια του δημόσιου τομέα,
  • Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριακή: Έκτακτο δελτίου καιρού με βροχές και χαλαζόπτωση

Her News b

Πάτρα: Συναγερμός για ύποπτο φάκελο με «λευκή σκόνη» στα ΕΛΤΑ

HerNews ka

Σπάτα: Τραγικό περιστατικό με διαμελισμό 21χρονου – Ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας

Her News