HerNews.gr
Health

Tι μπορεί να σημαίνει το αίμα στα μέσα του κύκλου;

Βλέπεις αίμα στο εσώρουχό σου στα μέσα του κύκλου;; Πάρε μια βαθιά ανάσα και πάμε να δούμε τις αιτίες. 

Καταρχάς ο βασικός λόγος για το αίμα στη μέση του κύκλου είναι η ωορρηξία, δηλαδή η απελευθέρωση ενός ωαρίου από τις ωοθήκες που συμβαίνει στη μέση του κύκλου. Η ροή των ορμονών που δίνει σήμα στο σώμα σου να απελευθερώσει ένα ωάριο από μία από τις ωοθήκες σου μπορεί να είναι η αιτία για τις κηλίδες αίματος στη μέση του κύκλου. Οι κηλίδες αίματος λόγω ωορρηξίας συμβαίνουν στη μέση του κύκλου, οπότε κάποιες φορές αυτό θεωρείται φυσιολογικό. 

Επίσης, το άγχος μπορεί αλλάξει την ορμονική ισορροπία στο σώμα σου, κι αυτό μπορεί να είναι μια αιτία για τις κηλίδες αίματος στη μέση του κύκλου.

Αν υποπτεύεσαι ότι το άγχος μπορεί να διαταράξει την περίοδό σου, δοκίμασε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης.

Κάτι που επίσης δεν ξέρεις είναι ότι κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μπορεί να παρουσιαστεί ανεξήγητη αιμορραγία όταν το έμβρυο εμφυτεύεται στη μήτρα. Όμως είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας, επειδή η αιμορραγία μπορεί επίσης να φανερώνει αποβολή.

‘Όπως και να έχει καλό είναι να πραγματοποιήσετε ένα διαγνωστικό έλεγχο ιδιαίτερα υψηλής ακριβείας που μπορεί να εντοπίσει ενδεχόμενες μεταβολές στη μήτρα και στις ωοθήκες. 

Νεότερα Άρθρα

Οι συνήθειες που θα προσθέσουν 20 χρόνια στη ζωή σας

Her News

Αυτό είναι το ψωμί που αποτρέπει τη φλεγμονή της κοιλιάς & που οι διατροφολόγοι συνιστούν να τρώτε για πρωινό

HerNews ka

Κυριαρχεί η μωβ μέδουσα στις ελληνικές θάλασσες – Τι να κάνουμε σε ενδεχόμενο τσίμπημα

Her News