HerNews.gr
Health

Αυπνία: Πως θα την ξεπεράσεις!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται πως είναι αντιμέτωποι με διαταραχές γύρω από τον ύπνο ή με λίγα λόγια αντιμετωπίζουν την αυπνία. Και αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας. 

Η συμπεριφορά και η καθημερινότητα συνδέονται με την αϋπνία και την προκαλούν ή την επιτείνουν. Το είδος της εργασίας και το ωράριο, ο μεσημβρινός ύπνος, οι ακατάστατες ώρες του ύπνου, η ενασχόληση με άλλα θέματα στο κρεβάτι, οι συνθήκες του περιβάλλοντος, φωτισμός, θόρυβος, θερμοκρασία.

Καταρχάς να πούμε ότι αν είχες μια δύσκολη μέρα, κράτα σε ένα σημειωματάριο πριν τον ύπνο με όλες εκείνες τις ανησυχίες που έχεις πριν πέσεις στο κρεβάτι. Αφού τις αποτυπώσεις, θα τις αφήσεις κάπου και θα τις ξανά δεις το επόμενο πρωί, έτσι δεν θα είναι πια στο μυαλό σου. 

 Επίσης, προσοχή στους καφέδες και τα αναψυκτικά. Η επιστήμη εγγυάται επίσης πως πρέπει να αποφύγετε την καφεΐνη μετά το μεσημέρι και να μείνετε μακριά από το αλκοόλ το βράδυ.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι η θερμοκρασία του σώματος σου και υπνοδωματίου μπορεί επίσης να επηρεάσει βαθιά την ποιότητα στον ύπνο. Γενικά, ισχύει όμως ότι 17- 20°C είναι καλύτερο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Τέλος, το στρώμα του κρεβατιού και το μαξιλάρι πρέπει να είναι βολικά και άνετα ώστε να μπορούμε εύκολα να χαλαρώσουμε και να είμαστε άνετοι και να κοιμηθούμε.

 

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πετσέτες θαλάσσης: Οδηγίες για να είναι πάντα σαν καινούριες

Her News b

Η διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον έρχεται εν μέσω πρώιμης έναρξης «επιδημίας» καρκίνου λένε οι ειδικοί

HerNews ka

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

HerNews ka