HerNews.gr
DECORNEWS

Αυτό είναι το ιδανικό επίπεδο υγρασίας για ένα άνετο σπίτι σύμφωνα με τους επαγγελματίες

Όταν τα επίπεδα υγρασίας σε ένα σπίτι είναι πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, όπως ανάπτυξη μούχλας, ακάρεα σκόνης και πολλά άλλα. Έχοντας αυτό υπόψη, είναι σημαντικό να μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι και να καθορίσετε την ιδανική υγρασία.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εσωτερική υγρασία και πώς να επιλέξετε το ιδανικό επίπεδο υγρασίας σε ένα σπίτι για άνεση.

Ιδανικό επίπεδο υγρασίας για ένα σπίτι

Το ιδανικό επίπεδο υγρασίας για το σπίτι εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις. Διαφορετικοί άνθρωποι θα αισθάνονται πιο άνετα σε διαφορετικά επίπεδα υγρασίας. Ωστόσο, ένα επίπεδο υγρασίας που κυμμαίνεται μεταξύ 30 και 50 τοις εκατό θεωρείται το πιο άνετο για τον μέσο άνθρωπο. Πέρα από αυτό το ευρύ φάσμα, εναπόκειται στον ιδιοκτήτη και τους κατοίκους του σπιτιού να περιορίσουν το τέλειο περιβάλλον.

Προβλήματα που προκαλούνται από τη χαμηλή υγρασία

Όταν το επίπεδο υγρασίας πέσει κάτω από το 30 τοις εκατό, ο αέρας μπορεί να γίνει άβολος στην αναπνοή. Αυτές οι ξηρές συνθήκες μπορούν επίσης να στεγνώσουν τις ξύλινες σανίδες δαπέδου, τα ξύλινα έπιπλα, τα ντουλάπια, τα τραπέζια, τις πόρτες, τα κουφώματα και πολλά άλλα, προκαλώντας ρωγμές στο ξύλο. Προβλήματα που προκαλούνται από την υψηλή υγρασία

Τα κανονικά επίπεδα υγρασίας στο σπίτι πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 30 και 50 τοις εκατό. Η υπερβολική υγρασία εισχωρεί στους τοίχους, τα δάπεδα και τις οροφές, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες διαβίωσης για ομίχλη σκόνης και μούχλα. Εάν η υψηλή υγρασία συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί επίσης να προκαλέσει ξεφλούδισμα του χρώματος ή της ταπετσαρίας.

Πως να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας

Η αύξηση του επιπέδου υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους για σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι δύσκολη, αλλά αν η χαμηλή υγρασία είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, τότε η πιο εύκολη λύση είναι να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα ολόκληρου του σπιτιού. Πριν αγοράσετε και εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα για ολόκληρο το σπίτι, εξετάστε αυτές τις εναλλακτικές μεθόδους για την αύξηση της υγρασίας.

  • Οι φορητοί υγραντήρες μπορούν να λειτουργήσουν καλά για μικρά σπίτια ή μονόκλινα δωμάτια. Η συσκευή θα αυξήσει σταδιακά τα επίπεδα υγρασίας σε μια μικρή περιοχή, καθιστώντας την ιδανική για οικιακά γραφεία, κρεβατοκάμαρες και υπνοδωμάτια.
  • Απελευθερώστε την υγρασία στον αέρα σιγοβράζοντας μια κατσαρόλα με νερό, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή ενώ κάνετε ντους ή ανοίγοντας το πλυντήριο πιάτων αμέσως μετά τον τελευταίο κύκλο ξεβγάλματος για να βγουν οι ατμοί και το νερό. 
  • Το στέγνωμα των ρούχων σε εσωτερικούς χώρους θα επιτρέψει στην υγρασία από τα ρούχα, τις πετσέτες και τα λευκά είδη να εισχωρήσει στον αέρα, αυξάνοντας σταδιακά τα επίπεδα υγρασίας του περιβάλλοντος.
  • Επενδύστε σε φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι για να βοηθήσουν στη χαμηλή υγρασία. Τα φυτά θα απελευθερώσουν υγρασία στον αέρα μέσω των φύλλων τους καθώς μεγαλώνουν και επεκτείνονται, χτίζοντας αργά το επίπεδο υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να θολώνετε τακτικά τον αέρα περίπου μία φορά κάθε ώρα. Αποφύγετε να ψεκάζετε απευθείας τα έπιπλα ή τους πάγκους, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας ή ζημιά στο νερό.

Πως να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας

  • Αντικαταστήστε παλιές μονάδες κλιματιστικού για να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι. Οι παλαιότερες μονάδες AC δεν μπορούν να αφαιρέσουν την υγρασία τόσο αποτελεσματικά όσο ένα νέο κλιματιστικό, επομένως εάν το υπάρχον κλιματιστικό είναι άνω των 10 ετών, μπορεί να είναι καιρός για αναβάθμιση.
  • Κάντε πιο σύντομα ντους για να μειώσετε την ποσότητα υγρασίας που απελευθερώνεται στον αέρα. Όσο περισσότερο τρέχει το νερό από το ντους, τόσο ανεβαίνει η υγρασία. Ομοίως, μια όρθια μπανιέρα με ζεστό νερό θα απελευθερώσει ατμό στον αέρα, αυξάνοντας την υγρασία.
  • Αγοράστε και εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα εξαερισμού μπάνιου που μπορεί να αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία κατά τη διάρκεια και μετά το ντους ή το μπάνιο. Αντί να ανησυχείτε για τη διάρκεια του ντους, απλώς ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα εξαερισμού για να τραβήξετε τυχόν ατμούς και να βγείτε από το σπίτι.
  • Οι φορητοί αφυγραντήρες είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας, αν και είναι κατάλληλοι μόνο για μικρά σπίτια ή μονόκλινα δωμάτια. Απλώς έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να αδειάζετε τον κάδο συλλογής νερού κάθε λίγες μέρες για να μην ξεχειλίσει.

7 φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να αναπτυχθούν στο νερό & δεν χρειάζονται χώμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Το αντικείμενο που χρειάζεσαι στην κρεβατοκάμαρα σου με βάση το ζώδιο σου!

HerNews ka

Πώς να κάνετε τις ορτανσίες μπλε ή ροζ

HerNews ka

Το φιλί του Ηλία Παπαηλιάκη και η όψη της Αθήνας

Her News b