HerNews.gr
DECORNEWS

7 φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να αναπτυχθούν στο νερό & δεν χρειάζονται χώμα

Πολλά κοινά φυτά εσωτερικού χώρου είναι γενετικά προγραμματισμένα να σχηματίζουν ρίζες από μοσχεύματα που εκτίθενται σε συνεχή υγρασία. Οι κηπουροί εσωτερικού χώρου μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την προσαρμογή επιβίωσης για να καλλιεργήσουν τα αγαπημένα τους φυτά εσωτερικού χώρου σε νερό χωρίς χώμα. 

Αυτή η μινιμαλιστική τάση συνδυάζεται τέλεια με τη διακόσμηση του μπάνιου και της κουζίνας και είναι εύκολο να επιτευχθεί μεγαλώνοντας τα φυτά σε γυάλες ή βάζα. Αρκετοί τύποι ανθοφόρων φυτών μπορούν να ευδοκιμήσουν όταν καλλιεργούνται υδροπονικά, όπως οι ορχιδέες, ο λωτός και ο νάρκισσος. Μπορούν να ζήσουν με αυτόν τον τρόπο για ολόκληρη τη φυσική τους διάρκεια ζωής χωρίς να χρειάζεται χώμα.

Τα φυτά που προτείνονται εδώ όταν καλλιεργούνται υδροπονικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση ή για τον πολλαπλασιασμό μιας υπάρχουσας συλλογής φυτών εσωτερικού χώρου. Απλώς φροντίστε να αλλάζετε το νερό σε τακτική βάση και να χρησιμοποιείτε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα για να παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που συνήθως απορροφούν τα φυτά από το έδαφος.

Πώς να καλλιεργήσετε φυτά στο νερό

Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να αναπτυχθούν με πολλαπλασιασμό ενός μοσχεύματος σε μέσο που περιέχει μόνο νερό σε σχεδόν οποιοδήποτε δοχείο που περιέχει νερό. Τα γυάλινα βάζα είναι ευχάριστα γιατί σας επιτρέπουν να δείτε τις ρίζες του φυτού. 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει τις απαιτήσεις του φυτού για έκθεση στο φως προτού του δώσετε ένα σπίτι σε ένα περβάζι. Διαφορετικοί τύποι φυτών χρειάζονται ποικίλες ποσότητες έκθεσης στο ηλιακό φως και ορισμένα χρειάζονται σκιά.

Αλλάζετε το νερό σε τακτική βάση (βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει χλώριο), ειδικά αν είναι θολό και λιπαίνετε το φυτό σας με ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα σε δύναμη 1/4.

1. Αφρικανική βιολέταΑφρικανική βιολέτα που μεγαλώνει στο νερόΗ καλλιέργεια αφρικανικής βιολέτας στο νερό είναι συνήθως ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν κλώνο του μητρικού φυτού. Ωστόσο, μερικές πολύχρωμες βιολέτες θα δώσουν φυτά με μονόχρωμα λουλούδια. Επιλέξτε νεαρά, υγιή φύλλα αφρικανικής βιολέτας για να ξεκινήσετε νέα φυτά. Κόψτε το φύλλο με περίπου 5 εκατοστά μίσχου και τοποθετήστε το φύλλο σε ένα μπουκάλι με στενό λαιμό που κρατά το φύλλο αιωρούμενο και στεγνό. Οι ρίζες χρειάζονται περίπου ένα μήνα για να σχηματιστούν.

2. Σολεϊρόλια

Φυτό δακρύων μωρούΚόψτε μια ομάδα μίσχων, με ή χωρίς ρίζες, και παρακολουθήστε πόσο εύκολα προσαρμόζεται αυτό το φυτό στην ανάπτυξη στο νερό. Επειδή στα συγκεκριμένα φυτά μεγαλώνουν τόσα πολλά φύλλα κατά μήκος των μίσχων τους, τα φύλλα που είναι συνεχώς βυθισμένα μπορεί να αρχίσουν να σαπίζουν.

Αλλάξτε το νερό κάθε εβδομάδα για να αφαιρέσετε τυχόν φύλλα που επιπλέουν στο νερό και αφήστε τη στάθμη του νερού να πέσει μόλις σχηματιστούν καλά οι ρίζες. 

3. Τυχερό μπαμπούμοσχεύματα μπαμπού που ριζοβολούν σε βάζαΟι ανθεκτικοί μίσχοι του τυχερού μπαμπού μπορούν να γίνουν ένα ζωντανό επίκεντρο χωρίς να απαιτείται χώμα. Τα φυτά μπορεί να γίνουν πολύ βαριά και να απαιτούν κάτι περισσότερο από νερό για να παραμείνουν στη θέση τους.

Περιβάλλετε το τυχερό σας μπαμπού με πολύχρωμα χαλίκια ή πέτρες, προσθέτοντας στη διακοσμητική αξία και παρέχοντας κάποια υποστήριξη. 

4. Φιλόδενδροκινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο του φύλλου philodendronΑυτό το εξαιρετικά εύκολο φυτό εσωτερικού χώρου είναι μια άνευ αποτυχίας εισαγωγή στην καλλιέργεια φυτών στο νερό. Τα φυτά του φιλόδενρου ευδοκιμούν σε όλους τους τύπους συνθηκών ηλιακού φωτός, αλλά αν φαίνεται ότι στα φυτά σας υπάρχει περισσότερος μίσχος παρά η ανάπτυξη φύλλων, ο φωτεινότερος φωτισμός  θα παράγει περισσότερα φύλλα. 

5. ΖεμπρίναΠεριπλανώμενος Εβραίος που μεγαλώνει στο νερόΤόσο η ποικιλία με ρίγες ζέβρας όσο και η ποικιλία με μωβ φύλλα είναι καλά προσαρμοσμένα στη διαβίωση σε εσωτερικούς χώρους και αποτελούν ένα όμορφο σημείο εστίασης σε δωμάτια με μέτριο φως.

 Προσθέστε μερικά κοτσάνια σε ένα βάζο με νερό και σύντομα θα έχετε ζεμπρίνα για να προσθέσετε στη συλλογή σας. Πρέπει να κλαδεύεται τακτικά, ειδικά όταν ζει μόνο με νερό. Αν αφεθεί χωρίς περιποίηση, το φυτό μπορεί να γίνει βαρύ και να πέσει έξω από το βάζο του.

6. ΠάθοςΜοσχεύματα Pothos σε ένα γυάλινο βάζο γεμάτο με νερό με φρέσκο ​​νερό που χύνεται μέσα.Αυτό το όμορφο φυτό με μυτερά πράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς προέρχεται από τον Νότιο Ειρηνικό. Τα φύλλα του είναι μερικές φορές ποικιλόμορφα με λευκές, κίτρινες ή ωχροπράσινες ραβδώσεις. Να σημειωθεί ότι ο πόθος μεγαλώνει γρήγορα.

7. Κρίνο της ειρήνηςκινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο ενός κρίνου της ειρήνηςΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε στενά βάζα για να καλλιεργήσετε κρίνα ειρήνης στο νερό , αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα απλό ψηλό ποτήρι για να αιωρήσετε τη βάση του φυτού πάνω από το νερό, αλλά να κρατήσετε τους μίσχους στη θέση τους στο στόμιο του δοχείου. Η βάση του φυτού πρέπει να είναι πάνω από το νερό. Οι ρίζες αναπτύσσονται στο νερό, αλλά η βάση του φυτού και τα φύλλα του δεν μπορούν να είναι συνεχώς υγρά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σήψη.

Ξεριζώστε το φυτό από τη γλάστρα του και καθαρίστε τις ρίζες με τρεχούμενο νερό. Βυθίστε το φυτό σε νερό μόνο μέχρι τις ρίζες. Αντικαταστήστε το νερό καθώς η γραμμή νερού κατεβαίνει. Αλλάζετε εντελώς το νερό μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. 

Φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα για γάτες και σκύλους

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τι αποκαλύπτει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο για τον χαρακτήρα σου

Her News

Αυτό το χρώμα θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα & να χαλαρώσετε

HerNews ka

Decor: Ταπετσαρίες & καμβάδες η τάση στη διακόσμηση το 2023

Her News