HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Αντιμετώπιση της κόπωσης στην εγκυμοσύνη

Η κόπωση στην εγκυμοσύνη είναι μια κοινή εμπειρία που βιώνουν σχεδόν όλες οι μέλλουσες μητέρες. Σίγουρα το καταλαβαίνουμε, ότι είναι μια κουραστική δουλειά, αλλά αυτές οι λίγες συμβουλές που θα μοιραστούμε μαζί σας, μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της.

Όσο όμορφο κι αν είναι το ταξίδι προς τη μητρότητα, μπορεί να είναι κάποιες φορές και εξαντλητικό. Η διαδρομή από την εγκυμοσύνη μέχρι τον τοκετό έχει διάφορα στάδια. Αν νιώθετε κι εσείς κόπωση δεν είστε οι μόνες.

Τι είναι η κόπωση κατά την εγκυμοσύνη;

Όταν μια μέλλουσα μητέρα αισθάνεται κουρασμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας ονομάζεται κόπωση εγκυμοσύνης. Είναι ένα συναίσθημα όταν κάποια γυναίκα αισθάνεται ότι υπάρχει συνεχής έλλειψη ενέργειας.

Υπάρχει δηλαδή ένα παρατεταμένο αίσθημα ανεξήγητης εξάντλησης που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και ψυχική ευεξία.

Μερικές από τις αιτίες είναι τα αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης, η χαμηλή πίεση και το ακόμη πιο χαμηλό επίπεδο σακχάρου. Επίσης ρόλο παίζει η ναυτία και το πόσο καλά ή όχι κοιμάστε.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της κόπωσης 

Προσπαθήστε να έχετε ένα καλό πρόγραμμα ύπνου. Πάρτε έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ανανεωθείτε και να νιώθετε περισσότερη ενέργεια, μέχρι το βράδυ. Επίσης διατηρήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την επίλυση των μισών προβλημάτων υγείας.

Η άσκηση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχνάτε ποτέ να τρώτε συχνά και μικρά γεύματα. Ειδικά τώρα που είστε έγκυος, τρώτε για δύο. Δεν εννοούμε βέβαια ότι πρέπει να τρώτε διπλές μερίδες, αλλά σίγουρα θα είναι καλό για εσάς και το μωρό σας να τρώτε ανά δύο ώρες περίπου. Αν πεινάτε και δεν φάτε κάτι, τότε μπορεί να πέσει το σάκχαρό σας. Επίσης πρέπει να ακολουθείτε όσο μπορείτε μια υγιεινή διατροφή, γεμάτη με θρεπτικά συστατικά. Η αναπνοή μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το αίσθημα κόπωσης. Κάντε σωστές ασκήσεις αναπνοής για να ηρεμήσετε το σώμα και το μυαλό σας.

Έβδομος μήνας εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι πρόληψης για την ακμή στην εγκυμοσύνη

georgegsp

Γονιμοποίηση: Πόσες ημέρες μετά την επαφή μπορεί να γίνει η σύλληψη;

georgegsp

Εγκυμοσύνη: Τι προκαλεί τις καούρες – Πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε

georgegsp