HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Έβδομος μήνας εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Ο έβδομος μήνας εγκυμοσύνης φέρνει αρκετές αλλαγές για εσάς και το μωρό σας, που μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Η κοιλιά σας μεγαλώνει επίσης και ως αποτέλεσμα μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες σωματικές προκλήσεις.

Προσπαθήστε να έχετε κατά νου ότι κάθε μέρα που σας φέρνει πόνο στην πλάτη ή κούραση σας φέρνει μια μέρα πιο κοντά στη συνάντηση με το μωρό σας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι πράγματα μπορείτε να περιμένετε αυτόν τον μήνα.

Έβδομος μήνας εγκυμοσύνης και συνήθη συμπτώματα 

Καθώς η μήτρα σας μεγαλώνει, μπορεί να ασκήσει πίεση στο ισχιακό νεύρο, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει πόνο στο ισχίο ή στη μέση. Εάν ο πόνος ξεκινά στο κάτω μέρος της πλάτης ή του ισχίου και ταξιδεύει στο ένα πόδι, μπορεί να είναι ισχιαλγία, αλλά μόνο ο γιατρός μπορεί να κάνει τη διάγνωση. Η ισχιαλγία είναι πιθανό να υποχωρήσει μετά τη γέννηση του μωρού σας.

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν περίεργα και απροσδόκητα πράγματα στο σώμα σας. Βοηθούν στη χαλάρωση των αρθρώσεων που συνδέουν τις δύο πλευρές της λεκάνης σας κατά την προετοιμασία για τον τοκετό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πυελικό πόνο. Ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για διατάσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου.

Τα υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης μπορεί να επιβραδύνουν την πέψη. Για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας πιείτε πολλά υγρά. Επίσης βοηθούν οι φυτικές ίνες στη διατροφή σας. Καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Μερικές μέλλουσες μαμάδες βιώνουν μια ώθηση ενέργειας κατά το δεύτερο τρίμηνο, αλλά καθώς ξεκινάτε το τρίτο τρίμηνο, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε λίγο πιο κουρασμένες. Στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης η κοιλιά σας έχει μεγαλώσει αρκετά και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να κοιμηθείτε ξεκούραστα.

Προσπαθήστε να ξεκουραστείτε όταν μπορείτε και κοιμηθείτε στο πλάι χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Πώς θα ανακουφίσετε τα πρησμένα πόδια σας

Her News

Εντυπωσιακά νυφικά για εγκύους!

Her News

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Όλα όσα θα χρειαστείτε

Her News