Η Bella Hadid μιλάει για πρώτη φορά για τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.
Το μοντέλο, που είναι εν μέρει Παλαιστίνιο , ξεκίνησε την ανάρτησή του την Πέμπτη ζητώντας από τους θαυμαστές να συγχωρήσουν τη «σιωπή» της για τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
«Δεν έχω βρει ακόμη τις ιδανικές λέξεις για αυτές τις πολύ περίπλοκες και φρικτές τελευταίες 2 εβδομάδες, εβδομάδες που έχουν στρέψει την προσοχή του κόσμου πίσω σε μια κατάσταση που έχει αφαιρέσει αθώες ζωές και επηρεάζει οικογένειες για δεκαετίες», έγραψε. «Έχω πολλά να πω, αλλά για σήμερα, θα τα κρατήσω σύντομα».
Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, η Bella Hadid λέει ότι της έστελναν «εκατοντάδες απειλές θανάτου καθημερινά» και η οικογένειά της ένιωθε «σε κίνδυνο» – αλλά αρνείται να «σιωπησεί άλλο».
«Η καρδιά μου αιμορραγεί από τον πόνο από το τραύμα που βλέπω να ξετυλίγεται, καθώς και το τραύμα των γενεών του παλαιστινιακού μου αίματος», συνέχισε, «Βλέποντας τον απόηχο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, θρηνώ με όλες τις μητέρες που έχασαν παιδιά και τα παιδιά που κλαίνε μόνα τους, όλοι οι χαμένοι πατέρες, αδέρφια, αδερφές, θείοι, θείες, φίλοι που δεν θα περπατήσουν ποτέ ξανά σε αυτή τη γη».
Ωστόσο, «θρηνεί για τις ισραηλινές οικογένειες που αντιμετώπισαν τον πόνο και τα επακόλουθα» από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
«Ανεξάρτητα από την ιστορία της χώρας, καταδικάζω τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε αμάχου, οπουδήποτε», έγραψε. «Το να βλάπτεις γυναίκες και παιδιά και να προκαλείς τρόμο δεν κάνει και δεν πρέπει να κάνει καλό στο κίνημα της Ελεύθερης Παλαιστίνης».
Ωστόσο, στη συνέχεια συνέχισε να εξηγεί κάποια από την παλαιστινιακή της κληρονομιά και γιατί έχει υποστηρίξει το κίνημα της «Ελεύθερης Παλαιστίνης» για τόσα πολλά χρόνια.
«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη δυσκολία του να είσαι Παλαιστίνιος, σε έναν κόσμο που δεν μας βλέπει τίποτα περισσότερο από τρομοκράτες που αντιστέκονται στην ειρήνη», συνέχισε. «Είναι επιβλαβές, είναι ντροπή και είναι κατηγορηματικά αναληθές».
Ο πατέρας της Bella, Mohamed Hadid γεννήθηκε στη Ναζαρέτ το 1948 — την ίδια χρονιά που 750.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους — και η οικογένειά του αναγκάστηκε να γίνει πρόσφυγας, όπως μοιράστηκε η Hadid.