Πρωινό ή καθυστερημένο πρωινό? Μπορείτε να συνδυάσετε τις ριζογκοφρέτες που έχετε στο σπίτι με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν το αγαπημένο σας γεύμα. Ένα πλούσιο πρωινό σε βιταμίνες για να συνεχίσετε δυναμικά την ημέρα σας, από τον Μιχάλη Ζάχαρη- Executive Chef Omikron Meze.
Υλικά
- Ριζογκοφρέτες
- 1 τεμ αυγό ανά γκοφρέτα
- 40γρ-50-γρ τυρί για κάθε γκοφρέτας ρυζιού
- 1 τεμ ώριμο αβοκάντο
- ½ χυμό λεμόνι
- 1 μέτρια τομάτα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι/πιπέρι
Τρόπος παρασκευής για το αυγό
Αφήνουμε για μια περίπου ώρα τα αυγά εκτός ψυγείου.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό, μια κουταλιά σούπας αλάτι και μια ξίδι.
Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα αυγά κ από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 3’.
Μετά από από τα 3’ τοποθετούμε τα αυγά σε κρύο νερό με λίγα παγάκια, έτσι θα έχουμε ένα λαχταριστό μελάτο αυγό με παχύρευστο κρόκο.
Tip 1: Μπορούμε να ανακατεύουμε το κατίκι σε ένα μπουκάλι με πιπέρι, ελαιόλαδο , λεμόνι λίγο ξύσμα, να κάνουμε δηλαδή ένα δικό μας άλειμα.
Tip 2: Το αλάτι και το ξίδι στο νερό, μας βοηθάει να ξεφλουδίζουμε τα αυγά ευκολότερα και να είναι ανθεκτικότερα κατά το βράσιμο….. ίσως και λίγο πιο νόστιμα…!
Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze”