HerNews.gr
Συνταγές

Χοιρινό με δαμάσκηνα για την Πρωτοχρονιά

Το χοιρινό είναι ένα από τα παραδοσιακά κρέατα που επιλέγουμε να μαγειρέψουμε σε μία μεγάλη γιορτή. Κι αυτό επειδή είναι νόστιμο, χορταστικό και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με πολλά υλικά και συνοδευτικά. 

Ένα ζουμερό κομμάτι χοιρινό γίνεται ακόμη πιο γιορτινό, αν το ταιριάξουμε σωστά με λίγο μέλι και δαμάσκηνα.

Ας μαγειρέψουμε λοιπόν εύκολο χοιρινό με δαμάσκηνα για την Πρωτοχρονιά!

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. δαμάσκηνα
  • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
  • κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 300 ml ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 50 ml μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις ροδίσει καλά, προσθέτουμε το μπέικον, τα κρεμμύδια και το σέλινο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τα 300 ml ζωμού κότας ή λαχανικών. Θέλουμε να είναι αρκετός ώστε για να καλύψει το κρέας. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το μέλι, τη μουστάρδα και το βαλσάμικο ξύδι. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι

Καλύπτουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για 2 ώρες μέχρι να μαγειρευτεί καλά και να μελώσει.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πεντανόστιμο χοιρινό μας με ρύζι ή πουρέ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες

HerNews ka

Συνταγή για απολαυστικές γαρίδες σαγανάκι

Her News

Τραγανές μπουκιές με φέτα σουσάμι & dressing μελιού

HerNews ka