HerNews.gr
Beauty

Collagen sandwiching: H νέα τάση που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα

skincare

Η τεχνική του “collagen sandwiching” είναι μια προηγμένη μέθοδος ομορφιάς που αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα. Ας δούμε πώς λειτουργεί αυτή η τεχνική!

AHA Μάσκα

Το πρώτο βήμα του “collagen sandwiching” είναι η εφαρμογή μιας μάσκας που περιέχει AHA (Αλφαυδροξυοξέα) στο πρόσωπο. Πριν από αυτό, πρέπει να καθαρίσετε προσεκτικά το πρόσωπό σας. Η AHA μπορεί να περιλαμβάνει συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ. Τα AHA έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, προσδίδοντάς του νεανικότητα και λάμψη.

 Διάλειμμα

Μετά την εφαρμογή της AHA μάσκας, ακολουθεί ένα διάλειμμα. Αυτό δίνει στο δέρμα σας τον χρόνο να απορροφήσει τα οφέλη των AHA και να προετοιμαστεί για το επόμενο βήμα.

Collagen sandwiching: H νέα τάση που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα

Υαλουρονικό Οξύ Σερουμ

Το τρίτο βήμα είναι η εφαρμογή ενός υαλουρονικού οξέος σερουμ. Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό για την ικανότητά του να δένει το νερό και να ενυδατώνει το δέρμα. Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, το υαλουρονικό οξύ σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα και δημιουργεί μια προστατευτική “στρώση” πάνω από τα AHA.

Με αυτόν τον τρόπο, το “collagen sandwiching” συνδυάζει την εξαγωγή των οφελών από τα AHA με την ενυδάτωση και τη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα με το υαλουρονικό οξύ. Αυτή η μέθοδος σκοπεύει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα, προσδίδοντας του νεανική εμφάνιση και λάμψη.

Παρόλο που αυτή η τεχνική μπορεί να προσφέρει οφέλη για την επιδερμίδα, είναι πάντα σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία της δερματολογίας πριν τη χρησιμοποιήσετε, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Rice Water: Η νέα τάση του TikTok για το Instant Glass Skin – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

H χωρίστρα στο πλάι επιστρέφει δυναμικά και είναι so stylish!

HerNewskl

Ανάποδο γαλλικό: Βρήκαμε το πιο διακριτικό και κομψό μανικιούρ του 2023

HerNewskl

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη και νιασιναμίδη μαζί;

HerNews ka