HerNews.gr
Beauty

Rice Water: Η νέα τάση του TikTok για το Instant Glass Skin – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν αφιερώνετε χρόνο κάνοντας κύλιση στα προϊόντα περιποίησης δέρματος στο TikTok, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσετε πρόσφατα δημιουργούς που διαφημίζουν τη δυνατότητα του ρυζιού να σας χαρίσει απαλό, λαμπερό «γυάλινο δέρμα». 

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι το rice water μόλις πρόσφατα μπήκε στον χορό, είναι στην πραγματικότητα ένα δημοφιλές συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας για εκατοντάδες χρόνια στους ασιατικούς πολιτισμούς, επομένως υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη ακόμα και αν ευθυγραμμίζονται με τις διθυραμβικές κριτικές που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι είναι το Rice water;

Το rice water είναι σχεδόν αυτό που ακούγεται: ένα υγρό που παράγεται με το μούλιασμα του ρυζιού και στη συνέχεια το στράγγισμα για να διαχωριστεί το ενισχυμένο νερό.

Στην περιποίηση του δέρματος, συνήθως λειτουργεί ως τονωτικό ή βοηθά στην ηρεμία του δέρματος. Το νερό του ρυζιού έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες σε όλη την Ασία για τα αναφερόμενα οφέλη ομορφιάς του. Οι εγγενείς του ικανότητες σε υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του δέρματος φωτίζοντας τα σκοτεινά σημεία και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, τονώνοντας, συσφίγγοντας και καταπραΰνοντας τις φλεγμονές και τα εξανθήματα του δέρματος.

Αν και αυτό το συστατικό περιποίησης είναι εύκολο να το κάνετε DIY, μπορείτε επίσης να αγοράσετε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ρυζόνερο.

ΡΥΖΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ:  Toner

Κύρια οφέλη: Καταπραΰνει τις φλεγμονές, εξασθενίζει τις μαύρες κηλίδες, πιθανές αντιγηραντικές ιδιότητες

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιεί: Λειτουργεί καλά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά μπορεί να στεγνώσει για εξαιρετικά ξηρούς ή αφυδατωμένους τύπους δέρματος και όσοι έχουν αλλεργία στο ρύζι θα πρέπει να το αποφεύγουν.

Πόσο συχνά να το χρησιμοποιείτε: Μία με δύο φορές την ημέρα

Λειτουργεί καλά με: Τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος

Πιθανές Παρενέργειες

Εκτός αν είστε αλλεργικοί στο ρύζι, οι δερματολόγοι λένε ότι δεν υπάρχουν πολλές παρενέργειες για τις οποίες πρέπει να ανησυχείτε όταν χρησιμοποιείτε ρυζόνερο για το δέρμα. Εάν έχετε πολύ ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, το ρυζόνερο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή γιατί μπορεί να έχει ξηραντικά αποτελέσματα.

Για μερικούς ανθρώπους, το rice water μπορεί να αφήσει μια μερικώς κολλώδη αίσθηση στο δέρμα. Αν θέλετε να το αποφύγετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το προϊόν με φειδώ και να βεβαιωθείτε ότι στεγνώνει εντελώς πριν εφαρμόσετε άλλα προϊόντα.

Πως να το χρησιμοποιήσεις

Το νερό ρυζιού έχει τα περισσότερα οφέλη για το δέρμα ως τονωτικό και είναι κατάλληλο για χρήση μία ή δύο φορές την ημέρα μετά τον καθαρισμό. Για να εξαλείψετε τυχόν αποτελέσματα ξήρανσης και να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, είναι καλή ιδέα να εφαρμόσετε ορό ή/και ενυδατική κρέμα μετά. Φυσικά, όπως με τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ σε μια μικρή περιοχή του δέρματος για να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας.

Για να φτιάξετε το δικό σας ρυζόνερο, μουλιάστε μισό φλιτζάνι ρύζι σε δύο φλιτζάνια νερό και αφήστε να καθίσει για 30 έως 60 λεπτά. Αφού το στραγγίξετε, το ρυζόνερο σας είναι έτοιμο για χρήση. Να ξέρετε επίσης ότι θα πρέπει να φτιάχνετε τακτικά φρέσκο ​​ρυζόνερο για να μην χαλάσει.

Το νερό του ρυζιού που έχει καθίσει μπορεί να μολυνθεί με βακτήρια, προκαλώντας δυνητικά δερματικές λοιμώξεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hλιάνα Παπαγεωργίου: Φόρεσε το κραγιόν που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση!

HerNewskl

Η νέα και απρόσμενη απόχρωση ρουζ που έχει γίνει ήδη τάση & ταιριάζει σε όλους!

HerNews ka

Meghan Markle: Αυτό είναι το serum για τις βλεφαρίδες που δεν αποχωρίζεται ποτέ!

HerNewskl