HerNews.gr
Health

Διακοπές με περίοδο; Μάθε πως να απολαύσεις ξέγνοιαστες στιγμές με αυτές τις συμβουλές!

Οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία για χαλάρωση και αναζωογόνηση, αλλά όταν συμπίπτουν με την περίοδό σου, μπορεί να φαίνεται σαν πρόκληση. Δεν χρειάζεται, όμως, να αφήσεις την έμμηνο ρύση να επηρεάσει τις πολυαναμενόμενες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Με λίγη προετοιμασία και κάποιες έξυπνες συμβουλές, μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου στο έπακρο, χωρίς άγχος και περιορισμούς. Διάβασε παρακάτω και ανακάλυψε πώς θα κάνεις την εμπειρία σου αξέχαστη, ακόμη και με περίοδο!1. Πακετάρισμα με προνοητικότητα
Βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα προϊόντα υγιεινής, όπως ταμπόν, σερβιέτες ή κύπελλα περιόδου. Επίσης, μπορεί να χρειαστείς παυσίπονα για τυχόν πόνους. Κράτησε τα πάντα σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος στη βαλίτσα σου.

2. Επιλέξτε άνετα ρούχα
Προτίμησε ρούχα που είναι άνετα και δεν πιέζουν την κοιλιακή σου περιοχή. Τα ελαστικά παντελόνια, οι φούστες και τα φορέματα είναι ιδανικές επιλογές.

3. Υγιεινή και καθαριότητα
Διατήρησε την καλή υγιεινή πλένοντας τακτικά τα χέρια σου και αλλάζοντας τα προϊόντα υγιεινής σου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εάν βρίσκεσαι στην παραλία, να έχεις μαζί σου μια αδιάβροχη τσάντα για να αποθηκεύεις τα χρησιμοποιημένα προϊόντα μέχρι να βρεις κάδο απορριμμάτων.

4. Μείνε ενυδατωμένη και προσπάθησε να τρέφεσαι σωστά
Η καλή διατροφή και η ενυδάτωση είναι βασικά για να νιώθεις καλύτερα. Απόφυγε τα πολύ αλμυρά ή γλυκά σνακ που μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της περιόδου.

5. Προετοιμασία για θαλάσσιες δραστηριότητες
Αν σκοπεύεις να κολυμπήσεις, τα ταμπόν ή τα κύπελλα περιόδου είναι πιο πρακτικά από τις σερβιέτες. Επίσης, καλό είναι να αλλάζεις το ταμπόν σου αμέσως μετά την έξοδό σου από το νερό για να αποφύγεις τυχόν λοιμώξεις.

6. Χαλάρωση και ανακούφιση από τον πόνο
Πάρε μαζί σου ένα μαξιλαράκι θερμότητας ή αυτοκόλλητες θερμοφόρες για να ανακουφίσεις τους πόνους της περιόδου. Χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως η γιόγκα ή το περπάτημα μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

7. Κάνε έναν καλό προγραμματισμό
Αν γνωρίζεις το πρόγραμμα της περιόδου σου, μπορείς να σχεδιάσεις τις δραστηριότητες των διακοπών σου αναλόγως. Προτίμησε να προγραμματίσεις τις πιο απαιτητικές δραστηριότητες σε μέρες που δεν έχεις τα πιο έντονα συμπτώματα.

8. Φόρεσε σκουρόχρωμα μαγιό

Τα σκούρα χρώματα στο μαγιό μπορούν να βοηθήσουν στο να κρύψουν τυχόν διαρροές.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου στο έπακρο, χωρίς να αφήσεις την περίοδο να σταθεί εμπόδιο. Το κλειδί είναι η καλή προετοιμασία και η φροντίδα του εαυτού σου, ώστε να περάσεις αξέχαστες και ξέγνοιαστες στιγμές.

Δείκτες καλής υγείας που πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Viagra: Μειώνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ κατά σχεδόν 70% σύμφωνα με ευρήματα μελέτης

HerNews ka

Ντομάτα: Σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Her News

5 λεπτά Ζεν: Η σύνδεση με τον διπλανό μας

Her News