HerNews.gr
Fitness

Διατροφή πριν την προπόνηση: Γιατί είναι σημαντική;

Η διατροφή μας πριν την προπόνηση είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί  το σώμα μας πρέπει να είναι προετοιμασμένο για  την προπόνηση.

Παρόλο που κάποιοι προτιμούν να γυμνάζονται με άδειο στομάχι, είναι ύψιστης σημασίας να λαμβάνεις μια επαρκή ποσότητα των παρακάτω μακροθρεπτικών συστατικών στα γεύματα σου ώστε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. 

1. Υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες είναι η βασική πηγή ενέργειας του μυϊκού συστήματος. Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, το μυϊκό μας σύστημα καταναλώνει ενέργεια άρα οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι. 

 

2. Πρωτεΐνη
Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η πρωτεΐνη είναι το κλειδί στην μυϊκή ανάπτυξη μετά την προπόνηση. Extra tip: Πρόσθεσε πρωτεΐνη σε όλα τα γεύματα σου για καλύτερη απόδοση.  

3. Συμπληρώματα Διατροφής
Τα συμπληρώματα διατροφής για πριν την προπόνηση είναι αρκετά χρήσιμα όταν θέλετε να αυξήσετε την δύναμή σας και την απόδοσή σας σε δραστηριότητες όπως βάρη αλλά και να σας δώσουν και ενέργεια για αερόβια άσκηση. 

Εάν παραλείψετε το πρωινό, φροντίστε τουλάχιστον να είστε καλά ενυδατωμένοι. Το νερό είναι το Α και το Ω τόσο για την υγεία μας όσο και την εμφάνιση μας.  Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς σε ισορροπία τα επίπεδα του ζαχάρου στον οργανισμό σου έτσι ώστε να μην νιώθεις αδυναμία ή ζαλάδα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Garner: Η πρωινή προπόνηση που ακολουθεί η ηθοποιός

Her News

Οι καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους

Her News

Γυμναστική: Πώς η πρωινή άσκηση ωφελεί την υγεία μας

Her News