HerNews.gr
Συνεντεύξεις

PAK SISTERS: Οι food blogger που ξεχωρίζουν

Η Φοίβη και η Αλεξάνδρα  είναι οι PAK sisters. Το PAK προκύπτει από τα αρχικά των ονομάτων τους, είναι food instagrammers και σήμερα είχαμε μια πολλή ενδιαφέρουσα κουβέντα που αξίζει να διαβάσεις. 

Πως ξεκινήσατε το blog; 

Δεν πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε κατόπιν σκέψης και περισυλλογής. Η ζωή μας γυρίζει διαρκώς γύρω από το φαγητό και η αγάπη και η σχέση που έχουμε αναπτύξει με αυτό θεωρήσαμε πως μπορεί να είναι άξια προσοχής και προβολής, έχοντας πάντα ως αφετηρία κοινές αδελφικές μνήμες που κατά κάποιο τρόπο καθορίζουν και το περιεχόμενο μας.
Άλλωστε, έχοντας την ευκαιρία και τη δυνατότητα από πολύ μικρή ηλικία να ταξιδεύουμε πολύ, συνδυάσαμε στο μυαλό μας την γευσιγνωσία με πολύ έντονες και όμορφες στιγμές. Επι της ουσίας, το food blogging είναι το δικό μας κανάλι επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, το sharing της δικής μας εμπειρίας μέσω ενός virtual tasting και πραγματικά ελπίζουμε αυτό να συνεχίσει να συναντά την απήχηση που έχει σήμερα.

Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος food blogger;

Αν ποτέ κάποιος σας πει ότι ακολουθούμε κάποιο συγκεκριμένο προγραμματισμό, θα σας πεί ψέματα. Το food blogging ειναι μια ενασχόληση, η οποία εξαρτάται απολύτως από τα ερεθίσματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια μιας μέρας.
Ο αυθορμητισμός είναι πηγαίος αρκετές φορές, χωρίς αυτό βέβαια να υποβαθμίζει την ποιότητα ή την αισθητική του περιεχομένου μας. Εξάλλου, η καθημερινότητα από μόνη της είναι οδηγός μας.
Έχουν υπάρξει αρκετές φορές που εντυπωσιαστήκαμε από ένα εστιατόριο αφιερώνοντας 4 και 5 ώρες για την προβολή του. Καταληκτικά, post απο post διαφέρει, όπως φαγητό με φαγητό διαφέρει. Αυτό είναι που κάνει και το food blogging εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Στα ταξίδια σας που δοκιμάσατε τις πιο ωραίες γεύσεις;  

Κάθε προορισμός εχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη, αρκεί αυτός να αφεθεί στα καλέσματα του τόπου και να συντονιστεί με την αύρα του. Από τον έντονο ρυθμό των λεωφόρων της Νέας Υόρκης μέχρι τις ειδυλλιακές διαδρομές στις Ελβετικές λίμνες, ο ταξιδιώτης μπορεί μέσω του φαγητού να ανακαλύψει ιστορίες που μέχρι τότε φάνταζαν αόρατες.
Η αλήθεια πάντως είναι, πως όσο κι αν εκτιμούμε πληθώρα από προορισμούς του εξωτερικού, πάντα θα ξεχωρίζουμε την Ελλάδα, τις ξεχωριστές πρώτες ύλες της και το μεράκι των ανθρώπων που καθορίζουν τη γνησιότητα της κουζίνας της και των γεύσεων της. Ως προς τις προτιμήσεις μας σε άλλες κουζίνες, αυτές αλληλοσυμπληρώνονται κατά κάποιον τρόπο.
Από τη μία, η Φοίβη-Άννα έχοντας αδυναμία στη ζαχαροπλαστική, ξεχωρίζει τη Γαλλία και τις μοναδικές patisserie με τις πολύπλοκες γαλλικές συνταγές ενώ η Αλεξάνδρα έχοντας σπουδάσει στο Μιλάνο δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία της στην Ιταλική κουζίνα και στους θησαυρούς που κρύβονται κατά μήκος της γειτονικής μας χώρας.

Τι πιστεύετε πως σας διαφοροποιεί; 

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, στόχος μας είναι να μοιραζόμαστε τις γευστικές μας εμπειρίες με το κοινό και αυτές να γίνονται κτήμα πολλών περισσοτέρων ανθρώπων. Κατ’ επέκταση, μέσω του μπλογκ μας προσπαθούμε να προβάλλουμε επιλεγμένα μέρη στα οποια κοινός γνώμονας είναι η ποιότητα των υλικών, η αισθητική, η άρτια εκτέλεση καθώς και η αγάπη του εκάστοτε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.
Καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών εστιατορίων, από καντίνες μέχρι michelin εστιατόρια, γιατί θεωρούμε πως η ουσία βρίσκεται στην διαφορετικότητα. Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, στόχος μας είναι η απενοχοποίηση της διατροφικής επιλογής αλλα και της ποσότητας που επιλέγει να φαει μια γυναίκα.
Κλείνοντας, το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας βασίζεται σε φαγητό υψηλής ποιότητας, το οποιο συνδυάζουμε κάθε φορά με ένα αγαπημένο μας μοτο και στοιχεία μόδας που προσφέρουν ένα άρτιο αισθητικά περιεχόμενο ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε.
Το σημαντικό είναι πως ότι κάνουμε, γίνεται με γνώμονα την αγάπη μας για το φαγητό και την καλαισθησία γι’αυτό και όλη μας η προσπάθεια δεν έχει οικονομικό όφελος κι αυτό είναι που κάνει το blog μας so PAK!

 

kellyΚέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Marseaux: «Στην αρχή όλοι έλεγαν ότι δεν είμαι όντως bi και ότι το έκανα επίτηδες»

HerNews ka

Η Ανδριάνα Ζαρακέλη μιλά στο HerNews: «Ως γυναίκα, έχω μάθει από νεαρή ηλικία να έχω πολλαπλούς ρόλους»

HerNews ka

Ευγενία Σαμαρά: «Άδειασα ξαφνικά» – Η απώλεια του πατέρα της και η ψυχοθεραπεία

Her News