HerNews.gr
Health

Δυσκοιλιότητα: Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που έστω και μια φορά δεν είχε πρόβλημα με το έντερο του. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μας φέρνουν δυσκολία και πόνο στην κοιλιά. Οι παρακάτω τροφές μας βοηθούν στην δυσκοιλιότητα.

Δυσκοιλιότητα: Οι 14 καλύτερες τροφές για ανακούφιση από τα συμπτώματα
Δαμάσκηνα:

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σορβιτόλη και φαινολικές ενώσεις που είναι υγιείς ουσίες για το έντερο.

Μήλα:

Περιέχουν πηκτίνη, έναν τύπο διαλυτής ίνας που μπορεί να μαλακώσει τα κόπρανα και να προωθήσει την κίνησή τους μέσω του εντέρου.

Αχλάδια:

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν φυσικά καθαρτικά, όπως φρουκτόζη και σορβιτόλη. Είναι ένα φρούτο που αρέσει σε όλους και είναι πολύ βοηθητικό στο έντερό μας. 

Ακτινίδια:

Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και περιέχουν ακτινιδίνη (actinidin), ένα ένζυμο που μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα του εντέρου και να μειώσει τη δυσκοιλιότητα.

Σύκα:

Μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών και να περιέχουν φικίνη (ficin), ένα ένζυμο που μπορεί να προάγει την κανονικότητα. Αν δεν είστε λάτρης του σύκου μπορείτε να αγοράσετε αποξηραμένα. 

Εσπεριδοειδή:

Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα μανταρίνια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν αρκετές ενώσεις που μπορούν να μειώσουν τη δυσκοιλιότητα, συμπεριλαμβανομένης της πηκτίνης (pectin) και της ναρινγκενίνης (naringenin).

Σπανάκι και άλλα χόρτα:

Πράσινα χόρτα όπως το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το μπρόκολο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προσθήκη όγκου στα κόπρανα για να υποστηρίξουν την κανονικότητα.

Αγκινάρες:

Είναι γεμάτες με πρεβιοτικά όπως η ινουλίνη (inulin), τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα των ευεργετικών βακτηρίων στο έντερο, για να αυξήσουν τη συχνότητα και τη συνέπεια των κοπράνων.

Γλυκοπατάτες:

Είναι μια μεγάλη πηγή αδιάλυτων ινών, οι οποίες μπορούν να προσθέσουν όγκο στα κόπρανα για να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα. Μην ξεχνάτε ότι είναι και πεντανόστιμες. 

Φασόλια, αρακάς και φακές:

Περιέχουν τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στο να μαλακώσουν και να προσθέσουν όγκο στα κόπρανα. 

 

Νεότερα Άρθρα

Ευαίσθητη περιοχή: Tips για ολοκληρωμένη φροντίδα το καλοκαίρι

Her News

Ημικρανία: Ο φυσικός τρόπος για να σταματήσει

Her News b

Λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε πρησμένοι

Her News