HerNews.gr
Ψυχολογία

Εάν το κάνετε αυτό ενώ οδηγείτε μπορεί να είστε ψυχοπαθής σύμφωνα επιστήμονες

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που συνήθως στέλνουν μηνύματα και οδηγούν συνδέονται με ψυχοπαθητική συμπεριφορά.

Τα νέα δεδομένα από συνεντεύξεις με σχεδόν 1.000 Γερμανούς οδηγούς, περίπου το 73% από αυτούς γυναίκες, βρήκαν 600 και πλέον συμμετέχοντες, ή περίπου το 61% οι οποίοι παραδέχθηκαν την «προβληματική» χρήση των συσκευών τους κατά την οδήγηση.

Μαζί με τις συνδέσεις με το φόβο της απώλειας και την αντικοινωνική συμπεριφορά, οι προβληματικοί χρήστες smartphone προκάλεσαν τρία αρνητικά χαρακτηριστικά γνωστά ως «σκοτεινή τριάδα» – ναρκισσισμό, μακιαβελισμό και ψυχοπάθεια, τα οποία άσχετη έρευνα συνδέθηκε επίσης πρόσφατα με οδηγούς με εσκεμμένα δυνατά αυτοκίνητα.Τα γραπτά μηνύματα πίσω από το τιμόνι μπορεί να σας βάλουν στη «σκοτεινή τριάδα» των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας.«Η προβληματική χρήση smartphone είναι ένας εξαιρετικός προγνωστικός παράγοντας ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της Σκοτεινής Τριάδας», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης, προσθέτοντας μια πιθανή συνταγή για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Δεδομένου ότι αυτός ο παράγοντας μπορεί να αλλάξει πιο εύκολα από την προσωπικότητα, η χρήση κινητού τηλεφώνου θα πρέπει να στοχεύει σε παρεμβάσεις δημόσιας ασφάλειας, εκπαίδευση οδήγησης και ιατροψυχολογική αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης του οδηγού με εντολή του δικαστηρίου».Η αποστολή μηνυμάτων κατά την οδήγηση συνδέεται με ψυχωσική συμπεριφορά, σύμφωνα με νέα έρευνα.Η ερευνητική ομάδα πρότεινε επίσης άλλους τρόπους για τον περιορισμό της συνήθους χρήσης κινητών τηλεφώνων.

«Μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μειώσουν τη χρήση κινητού στην καθημερινή ζωή, κάτι που θα πρέπει να μειώσει έμμεσα τις πιθανότητες χρήσης των τηλεφώνων τους στο δρόμο και να αποτρέψει ατυχήματα και θανατηφόρα ατυχήματα».

Η χρήση smartphone κατά την οδήγηση είναι μια κύρια αιτία ατυχημάτων και θανατηφόρων ατυχημάτων. Αυτό το σοβαρό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι πολύ λίγο κατανοητό για να επιλυθεί. Ως εκ τούτου, η τρέχουσα έρευνα είχε στόχο να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της χρήσης smartphone κατά την οδήγηση εξετάζοντας παράγοντες που έχουν λάβει ελάχιστη ή καθόλου προσοχή σε αυτό το πλαίσιο: προβληματική χρήση smartphone, φόβος απώλειας και «Σκοτεινής Τριάδας».

Προηγούμενη ζωή: 9 σημάδια που αποδεικνύουν ότι πιθανότατα έζησες μια ή περισσότερες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίαιτα, συναισθήματα & βουλιμία

Her News b

Burnout: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Her News b

Αποβολή: Πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου

Her News