HerNews.gr
Ψυχολογία

Προηγούμενη ζωή: 9 σημάδια που αποδεικνύουν ότι πιθανότατα έζησες μια ή περισσότερες

«Ακόμη και οι τυχαίες συναντήσεις οφείλονται σε συνδέσεις που έγιναν σε μια προηγούμενη ζωή… Όλα καθορίζονται από το κάρμα. Ακόμη και για ασήμαντα πράγματα, η τύχη δεν υπάρχει», γράφει ο Ιάπωνας συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι στο Kafka on the Shore (2002).

Δεν είναι ο μόνος που υποκινεί την ιδέα ότι η ζωή χωρίζεται σε πολλά πεπρωμένα, καθένα από τα οποία επηρεάζει το επόμενο. Εάν αυτές οι πεποιθήσεις προφανώς σχετίζονται με έναν εσωτερισμό που είμαστε ελεύθεροι να πιστέψουμε ή όχι, οι έννοιές τους συχνά παραμένουν σχετικές για να ερμηνεύσουμε ορισμένες καθημερινές συμπεριφορές.

Εστιάστε στα 9 σημάδια που αποδεικνύουν ότι πιθανότατα ζήσατε μια προηγούμενη ζωή, σύμφωνα με την τεχνογνωσία της Sophie-Améli , φυσιοπαθητικής, μεσαίας και ενεργειακής θεραπεύτριας.Τι είναι μια προηγούμενη ζωή;

Σύμφωνα με τη Sophie-Amélie , «Mια προηγούμενη ζωή αντιπροσωπεύει απλώς αυτό που βίωσε η ψυχή μας πριν βρεθεί στην τρέχουσα ζωή μας, δηλαδή το τρέχον φυσικό μας σώμα. Η ψυχή μας έχει ήδη ενσαρκωθεί πριν βρεθεί μέσα μας, και είναι αυτές οι ενσαρκώσεις που συμβολίζουν τις προηγούμενες ζωές μας. Στην πραγματικότητα, οι προηγούμενες ζωές είναι οι προηγούμενες εμπειρίες ζωής της ψυχής. Ήταν λοιπόν σε ένα άλλο φυσικό σώμα, με άλλη προσωπικότητα , άλλη οικογένεια… Και από αυτό πήρε διαφορετικά μαθήματα και εμπειρίες ζωής, που ασυναίσθητα κρατά σε όλα τα σωματικά περιβλήματα που περνάει. Ο στόχος της ψυχής και των πολλών ενσαρκώσεών της είναι τελικά να μάθει, να γνωρίσει, να βιώσει διαφορετικά σενάρια και να πετύχει μια μέρα, σε μια μακρινή ενσάρκωση, την ανθεκτικότητα, μεταξύ άλλων».

Η ψυχή λοιπόν περιπλανιέται μέσα από σωματικούς φακέλους, καλλιεργώντας μια μοναδική βιβλιοθήκη γνώσεων, δεξιοτήτων και ιστοριών του παρελθόντος, που αποκτά κάθε άνθρωπος κατά το πέρασμά του στη Γη, χωρίς καν να το γνωρίζει! Η Sophie-Amélie μας υπενθυμίζει επίσης ότι μπορούμε οπωσδήποτε να είχαμε πολλές προηγούμενες ζωές: «όσο περισσότερες προηγούμενες ζωές έχουμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να αφομοιωθούμε σε “μια παλιά ψυχή”. Αντίθετα, οι νεαρές ψυχές έχουν λογικά λιγότερα, και ίσως θα είναι λιγότερο συνδεδεμένα».

9 σημάδια που δείχνουν μια προηγούμενη ζωή

Ως εκ τούτου, οι προηγούμενες ζωές θα είχαν πραγματική επιρροή στη μοίρα μας και θα εκδηλώνονταν ακόμη και σε καθημερινή βάση μέσα από πολύ συγκεκριμένες συμπεριφορές και σημάδια. Να πώς:

1. Αναγνωρίζετε ένα μέρος που δεν έχετε επισκεφθεί από έξω

Παράδειγμα: να έχετε την εντύπωση ότι έχετε ήδη πάει σε ένα μέρος που είναι ακόμα άγνωστο, γνωρίζοντας τους δρόμους της Νέας Υόρκης σαν την ανάσα σας, παρόλο που βρίσκεστε εκεί για πρώτη φορά. Αυτό το συναίσθημα deja vu μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ξαναπάει εκεί πριν.

2. Ανεξήγητα συναισθήματα

Παράδειγμα: να νιώθεις συνεχώς συναισθήματα που είναι δύσκολο να κατανοηθούν, όπως ακατάσχετη θλίψη ή μοναξιά… Αυτές οι ανεξήγητες και αυθόρμητες καταστάσεις συμβαίνουν όταν όλα φαίνονται να πάνε καλά και συχνά εκδηλώνονται σε άτομα με καλή κατάσταση ή επιτυχημένη καριέρα (από την άποψη των κοινωνικών κανόνων πάντως). Οι προηγούμενες ζωές στην πραγματικότητα προσπαθούν να στείλουν σήματα μέσω αιωρούμενων συναισθημάτων, προκειμένου να ωθήσουν το άτομο να συνειδητοποιήσει ότι ακολουθεί το λάθος μονοπάτι και ότι πρέπει να ευθυγραμμιστεί εκ νέου με τη βαθύτερη αποστολή της ζωής του αλλάζοντας κατεύθυνση. Αυτή που θα του δώσει τελικά εσωτερική γαλήνη.

3. Ξενογλωσσία

Παράδειγμα: να μπορείς να μιλάς, να κατανοείς ή να γράφεις μια ξένη γλώσσα πολύ εύκολα ή τέλεια, παρόλο που δεν τη γνωρίζεις. Αυτό θα σήμαινε ότι η ψυχή θα το είχε μάθει σε μια προηγούμενη ζωή και θα επανέφερε αυτή την ικανότητα στο παρόν.

4. Επαναλαμβανόμενα οράματα και όνειρα που φαίνονται οικεία

Παράδειγμα: έχοντας ένα όραμα ή ένα όνειρο όπου ενσαρκώνετε ένα εντελώς διαφορετικό άτομο (φύλο, ηλικία, τοποθεσία, επάγγελμα, εποχή κ.λπ.), αλλά το οποίο ωστόσο νομίζετε ότι γνωρίζετε. Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να αναφέρεται στους αρχαίους σωματικούς φακέλους που κατοικούσε η ψυχή.

5. Ασυνήθιστα σημάδια

Παράδειγμα: το βιβλίο Life Before Life , γραμμένο από τον ψυχίατρο Jim B. Tucker (2005), το οποίο συγκεντρώνει 40 χρόνια μελετών για τη μετενσάρκωση από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έλαβε ο Δρ Ian Stevenson (πρωτοπόρος της επιστημονικής έρευνας για τη μετενσάρκωση), που δημιουργεί συγκεκριμένους δεσμούς μεταξύ παιδιών με αυθόρμητες αναμνήσεις προηγούμενων ζωών και των οποίων το σημάδι γέννησης αντιστοιχεί στην πληγή του νεκρού που φαίνεται να θυμούνται. Ως εκ τούτου, ένα σημάδι εκ γενετής θα μπορούσε να είναι το ίχνος μιας θανατηφόρας πληγής από μια προηγούμενη ζωή.

6. Μια ιδιαίτερη γοητεία με μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, χώρα ή πολιτισμό

Παράδειγμα: «Να έχεις τόση πολλή έλξη για την Αίγυπτο, να είσαι παθιασμένος με αυτήν, παρόλο που δεν έχεις πάει ποτέ εκεί», λέει η Sophie-Amélie. Γενικότερα, να σας ελκύει παράξενα κάτι απροσδόκητο, όπως οι ιθαγενείς της Αμερικής ή η Βραζιλία, χωρίς καμία συγκεκριμένη σύνδεση με την καθημερινή σας ζωή.

7. Μπλοκαρίσματα, όπως δυσκολία να μείνετε έγκυος

Παράδειγμα: « ο να μην μπορείς να μείνεις έγκυος παρόλο που όλα πάνε καλά και δεν έχει εντοπιστεί κανένα πρόβλημα υγείας, μπορεί να προέλθει από μια προηγούμενη ζωή όπου η ψυχή είχε μια κακή εμπειρία εγκυμοσύνης ή μητρότητας. Θα είναι επομένως απαραίτητο να ξεμπλοκάρουμε αυτή την απωθημένη μνήμη που προέρχεται από μια προηγούμενη ενσάρκωση και η οποία δεν είναι πλέον ενημερωμένη σε σχέση με την τρέχουσα ζωή», εξηγεί η Sophie-Amélie.8. Να έχεις έμφυτο ταλέντο

Παράδειγμα: να είσαι ταλαντούχος σε κάτι, με ανεξήγητο τρόπο: να είσαι βιρτουόζος, να μάθεις ένα άθλημα πολύ γρήγορα, να ξέρεις πώς να ζωγραφίζεις με μερικές πινελιές του μολυβιού… Αυτές οι δεξιότητες θα είχαν αποκτηθεί τότε σε μια προηγούμενη ζωή.

9. Άμεσα ρομαντικά ή φιλικά συναισθήματα

Παράδειγμα: να έχεις την αίσθηση ότι γνώρισες την αδελφή ψυχή σου, με την έννοια να ξέρεις από το πρώτο δευτερόλεπτο τι νιώθεις για εκείνη, να ξέρεις τα γούστα της, τις επιθυμίες της, τα όνειρά της… Είτε πρόκειται για φιλία είτε για αγάπη. Εδώ, η αδελφή ψυχή αντιστοιχεί στη συνέχεια σε ένα άτομο με το οποίο η ψυχή μας ήταν συνδεδεμένη σε μια προηγούμενη ζωή, και την οποία βρίσκει συχνά σε κάθε ενσάρκωση.

Η σημασία της ημερομηνίας γέννησης στην αριθμολογία: Ανακαλύπτοντας τους αριθμούς της ζωής μας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο φόβος της απόρριψης: Τι μπορούμε να κάνουμε

Her News

“Από Δευτέρα”: Η εβδομάδα ξεκίνησε, εσύ;

Her News b

Αισθάνεσαι down ; 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανέβεις ψυχολογικά

Her News b