Αν έχεις όρεξη για ένα δροσερό παγωτό αλλά θες να αποφύγεις τη ζάχαρη και τα λιπαρά, το frozen yogurt είναι η ιδανική λύση. Και θα γίνει ακόμα πιο απολαυστικό αν προσθέσεις λίγες φράουλες, τώρα που είναι η εποχή τους.
Σε σύγκριση με το παγωτό, το κατεψυγμένο γιαούρτι περιέχει λιγότερο λίπος ανά μερίδα, και μπορεί να γίνει ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό σνακ με την προσθήκη φρέσκων φρούτων και λίγου μελιού.
Οι παραλλαγές είναι πολλές, όμως επειδή κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις γευστικές φράουλες, επιλέξαμε αυτή τη συνταγή.
Υλικά για frozen yogurt με φράουλες (2 μερίδες)
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 10 φράουλες
- 2 κ.σ. μέλι
- 3-4 φράουλες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις φράουλες για το frozen yogurt και κόβουμε το πράσινο κοτσάνι.
- Στο μούλτι βάζουμε τις φράουλες αυτές σε κομματάκια, το γιαούρτι και το μέλι.
- Χτυπάμε για 1΄-2΄.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες