Το σπιτικό παγωτό μπανάνα με φυστικοβούτυρο είναι μια από τις πιο υγιεινές και νόστιμες επιλογές για γλυκό, ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Η παρασκευή του είναι απλή και απαιτεί λίγα μόνο υλικά, τα οποία συνδυάζονται για να προσφέρουν μια πλούσια, κρεμώδη υφή και έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.
Υλικά:
– 4 ώριμες μπανάνες
– 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο (προτιμήστε φυσικό, χωρίς πρόσθετα ζάχαρης ή λαδιού)
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία των υλικών: Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά.
2. Επεξεργασία: Μεταφέρετε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας σε ένα ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Αναμείξτε μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή, ξύνοντας τις πλευρές του μπλέντερ αν χρειαστεί.
3. Προσθήκη φυστικοβούτυρου: Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας (αν χρησιμοποιείτε). Συνεχίστε να αναμειγνύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά και να έχετε μια ομοιογενή μάζα.
4. Πάγωμα: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να έχει την υφή του παγωτού.
Σερβίρισμα:
Το σπιτικό παγωτό μπανάνα με φυστικοβούτυρο σερβίρεται ιδανικά αμέσως μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με ψιλοκομμένα φυστίκια, κομματάκια σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα για επιπλέον γεύση και τραγανότητα.
Αυτή η απλή και υγιεινή συνταγή όχι μόνο ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό, αλλά παρέχει και θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Είναι η τέλεια επιλογή για μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Δοκιμάστε την και απολαύστε ένα σπιτικό παγωτό χωρίς ενοχές!
Καρπούζι: Το TikTok μόλις βρήκε τον πιο χαριτωμένο τρόπο για να το σερβίρετε