HerNews.gr
Συνταγές

Εύκολο & πεντανόστιμο παγωτό με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Το σπιτικό παγωτό μπανάνα με φυστικοβούτυρο είναι μια από τις πιο υγιεινές και νόστιμες επιλογές για γλυκό, ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Η παρασκευή του είναι απλή και απαιτεί λίγα μόνο υλικά, τα οποία συνδυάζονται για να προσφέρουν μια πλούσια, κρεμώδη υφή και έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.

Υλικά:
– 4 ώριμες μπανάνες
– 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο (προτιμήστε φυσικό, χωρίς πρόσθετα ζάχαρης ή λαδιού)
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία των υλικών: Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά.

2. Επεξεργασία: Μεταφέρετε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας σε ένα ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Αναμείξτε μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή, ξύνοντας τις πλευρές του μπλέντερ αν χρειαστεί.

3. Προσθήκη φυστικοβούτυρου: Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας (αν χρησιμοποιείτε). Συνεχίστε να αναμειγνύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά και να έχετε μια ομοιογενή μάζα.

4. Πάγωμα: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να έχει την υφή του παγωτού.

Σερβίρισμα:
Το σπιτικό παγωτό μπανάνα με φυστικοβούτυρο σερβίρεται ιδανικά αμέσως μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με ψιλοκομμένα φυστίκια, κομματάκια σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα για επιπλέον γεύση και τραγανότητα.

Αυτή η απλή και υγιεινή συνταγή όχι μόνο ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό, αλλά παρέχει και θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Είναι η τέλεια επιλογή για μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Δοκιμάστε την και απολαύστε ένα σπιτικό παγωτό χωρίς ενοχές!

Καρπούζι: Το TikTok μόλις βρήκε τον πιο χαριτωμένο τρόπο για να το σερβίρετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γευστικές Φλωρεντίνες: Μια υπέροχη συνταγή για αρωματικά και νόστιμα μπισκότα

HerNews ka

Scrambled eggs: Ο σωστός τροπός για να φτιάξεις το πιο νόστιμο breakfast

Her News b

Manacooks: Pulled Pork – Το ζουμερό χοιρινό της Τσικνοπέμπτης

Her News