Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο στα μάτια. Τα πρησμένα μάτια μπορεί να προκληθούν από έλλειψη ύπνου, κατανάλωση πολύ αλατιού ή αλκοόλ, υπερβολικό τρίψιμο των ματιών, αλλεργίες και αυξημένο στρες. Ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι τα πρησμένα μάτια μπορεί να λόγω γενετικής, οπότε μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσετε έναν γιατρό για καθοδήγηση σχετικά με τις επιλογές θεραπείας ανάλογα με τη σοβαρότητα του πρηξίματος.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη θεραπεία των πρησμένων ματιών;
Είναι σημαντικό να θέτετε τις προσδοκίες σας. Μπορεί να δείτε μείωση της εμφάνισης του πρηξίματος, αλλά δεν θα εξαφανιστεί αμέσως. Η συνέπεια οποιασδήποτε θεραπείας είναι το κλειδί και η στόχευση της αιτίας του πρηξίματος έχει σημασία. Εάν η έλλειψη ύπνου, οι αλλεργίες ή η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού ή αλκοόλ συμβάλλουν στο πρήξιμο σας, τότε αυτές οι συμβουλές σε συνδυασμό με έναν βελτιωμένο τρόπο ζωής και διατροφή θα σας βοηθήσουν με την πάροδο του χρόνου.
Υπάρχουν συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των πρησμένων ματιών;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μερικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος. Η καφεΐνη Είναι αγγειοσυσταλτικό, που σημαίνει ότι μπορεί να συσπάσει προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσει το πρήξιμο. Βρίσκεται συχνά σε κρέμες ματιών και τζελ που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν το πρήξιμο.
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ενυδατικό συστατικό που βοηθά στη σφριγηλότητα και την ενυδάτωση του δέρματος. Όταν το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ενυδατωμένο, μπορεί να φαίνεται λιγότερο πρησμένο.
Τα πεπτίδια είναι ενώσεις αμινοξέων που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Μερικά πεπτίδια μάλιστα έχουν διαμορφωθεί ειδικά για να στοχεύουν το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.
Τέλος, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος και να καταπραΰνουν το δέρμα γύρω από τα μάτια.
Πόσο κακό είναι στην πραγματικότητα το μακιγιάζ για το δέρμα;