HerNews.gr
Beauty

Πόσο κακό είναι στην πραγματικότητα το μακιγιάζ για το δέρμα;

Αν είχατε ποτέ ένα ενοχλητικό συναίσθημα στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι το foundation, το concealer και η μάσκαρα σας μπορεί πραγματικά να είναι κακά για το δέρμα σας, σίγουρα δεν είστε μόνες.

Εδώ και χρόνια στροβιλίζονται ψίθυροι ότι το μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει τα πάντα, από τη γήρανση μέχρι την ακμή και τη φλεγμονή, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Είναι όμως αυτή η αλήθεια ή απλώς μιλάμε για ένα μύθο ομορφιάς;

Ο μύθος του μακιγιάζ

Ευτυχώς, οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το μακιγιάζ δεν μπορεί πραγματικά να βλάψει το δέρμα σας, αλλά ότι οι συνέπειες έρχονται πραγματικά αν δεν το αφαιρέσετε σωστά ή δεν συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα περιποίησης στη συνέχεια.

Γενικά δεν είναι το μακιγιάζ που βλάπτει το δέρμα, αλλά η ανεπαρκής προετοιμασία περιποίησης, η ανεπαρκής αφαίρεση του μακιγιάζ και η χρήση προϊόντων μακιγιάζ που είναι ακατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας. Εάν εφαρμόζετε και αφαιρείτε σωστά το μακιγιάζ, τότε η καθημερινή χρήση καλλυντικών, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι κάνει κακό στην επιδερμίδα σας.

Επίσης ο διπλός καθαρισμός συνιστάται πάντα όταν φοράτε μακιγιάζ ή και αντηλιακό. Ένας καθαρισμός ως πρώτο βήμα για τη διάσπαση και αφαίρεση των προϊόντων από το δέρμα και ένας δεύτερος για να καθαρίσετε πραγματικά την επιδερμίδα από κάτω.

Και, αν πιστεύετε ότι ένας καθαρισμός είναι αρκετός, τότε θα εκπλαγείτε με το πόσο μακιγιάζ μπορεί να παραμείνει στην επιδερμίδα σας!

Το να αφαιρέσετε το μακιγιάζ επιφανειακά είναι καλύτερο από το να μην το αφαιρέσετε καθόλου, αλλά τα υπολείμματα μπορούν ακόμα να θέσουν σε κίνδυνο την επιδερμίδα. Έτσι δημιουργούνται μαύρα στίγματα ή ερεθισμοί.

Bakuchiol ή Ρετινόλη: Τι είναι καλύτερο για εσάς;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι αφέλειες κάνουν ξανά την εμφάνισή τους!

HerNewskl

Αγάπη Στυλίδου: Οι τάσεις στα μαλλιά για το 2022

Her News

Σκανδιναβικό ξανθό: Το χρώμα που θα αγαπήσετε την άνοιξη του 2024

HerNewskl