HerNews.gr
Συνταγές

«Εναλλακτικό» και υγιεινό cheesecake με βρώμη

Αυτό το cheesecake από overnight oat διαθέτει στρώματα γλυκών μούρων και  βρώμης με επικάλυψη μπισκότου, όπως το κλασικό επιδόρπιο. Οποιοσδήποτε συνδυασμός μούρων λειτουργεί καλά εδώ. Εάν τα αγαπημένα σας μούρα δεν είναι στην εποχή τους, αλλάξτε τα με κατεψυγμένα, έχοντας κατά νου ότι μπορεί να προσθέσουν περισσότερο υγρό στο μείγμα καθώς κάθονται.

τα συστατικά για να φτιάξετε το Mixed Berry Cheesecake Inspired Overnight Oats

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου 
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
  • 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια φρέσκα ανάμεικτα μούρα (όπως βατόμουρα, cranberries και σμέουρα), συν περισσότερα για γαρνίρισμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 28 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι μπισκότα digestive

Οδηγίες

  • Ανακατέψτε τη βρώμη, το γάλα αμυγδάλου, 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 4 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου, τους σπόρους chia, 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή έως και 4 ημέρες.

μια φωτογραφία της βρώμης, γάλα αμυγδάλου, 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 4 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου, σπόροι chia, 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ

  • Ρίξτε τα μούρα με το ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση ή έως και 4 ημέρες.
  • Χτυπήστε ελαφρά το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου μαζί σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση ή έως και 4 ημέρες.

μια φωτογραφία από το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου μαζί σε ένα μέτριο μπολ

  • Μεταφέρετε το μισό μείγμα από τα μούρα σε ένα μικρό μπολ και πολτοποιήστε ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Ρίξτε με κουτάλι περίπου 1/3 φλιτζάνι μείγμα μούρων σε κάθε ένα από τα βάζα. Ρίξτε ένα γεμάτο 1/2 φλιτζάνι μείγμα βρώμης σε όλο το μείγμα των μούρων σε κάθε βάζο. Γεμίστε το καθένα με ένα μείγμα 2 κουταλιών της σούπας κρέμα τυριού. Στρώστε σε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μούρων πουρέ στο καθένα, ακολουθούμενο από 1/2 φλιτζάνι μείγμα βρώμης το καθένα. Γεμίστε κάθε βάζο με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα τυριού ακολουθούμενο από 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο μπισκότο. Γαρνίρετε με περισσότερα μούρα, αν θέλετε.

Εύκολο & πεντανόστιμο παγωτό με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bitterballen: Βρήκαμε τη συνταγή για τα αγαπημένα μας ολλανδικά κεφτεδάκια

HerNewskl

Κείκ με αχλάδι και σοκολάτα: Μια απολαυστική συνταγή για όλες τις στιγμές

HerNews ka

Τα κυδώνια είναι στην εποχή τους κι εμείς φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού

Her News