Αυτό το cheesecake από overnight oat διαθέτει στρώματα γλυκών μούρων και βρώμης με επικάλυψη μπισκότου, όπως το κλασικό επιδόρπιο. Οποιοσδήποτε συνδυασμός μούρων λειτουργεί καλά εδώ. Εάν τα αγαπημένα σας μούρα δεν είναι στην εποχή τους, αλλάξτε τα με κατεψυγμένα, έχοντας κατά νου ότι μπορεί να προσθέσουν περισσότερο υγρό στο μείγμα καθώς κάθονται.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 1/4 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
- 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 φλιτζάνια φρέσκα ανάμεικτα μούρα (όπως βατόμουρα, cranberries και σμέουρα), συν περισσότερα για γαρνίρισμα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 28 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι μπισκότα digestive
Οδηγίες
- Ανακατέψτε τη βρώμη, το γάλα αμυγδάλου, 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 4 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου, τους σπόρους chia, 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή έως και 4 ημέρες.
- Ρίξτε τα μούρα με το ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση ή έως και 4 ημέρες.
- Χτυπήστε ελαφρά το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου μαζί σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση ή έως και 4 ημέρες.
- Μεταφέρετε το μισό μείγμα από τα μούρα σε ένα μικρό μπολ και πολτοποιήστε ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Ρίξτε με κουτάλι περίπου 1/3 φλιτζάνι μείγμα μούρων σε κάθε ένα από τα βάζα. Ρίξτε ένα γεμάτο 1/2 φλιτζάνι μείγμα βρώμης σε όλο το μείγμα των μούρων σε κάθε βάζο. Γεμίστε το καθένα με ένα μείγμα 2 κουταλιών της σούπας κρέμα τυριού. Στρώστε σε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μούρων πουρέ στο καθένα, ακολουθούμενο από 1/2 φλιτζάνι μείγμα βρώμης το καθένα. Γεμίστε κάθε βάζο με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα τυριού ακολουθούμενο από 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο μπισκότο. Γαρνίρετε με περισσότερα μούρα, αν θέλετε.