HerNews.gr
Beauty

Φολικό οξύ: Η απαραίτητη βιταμίνη για το δέρμα

Το φολικό οξύ, γνωστό ως μια μορφή της βιταμίνης Β9, είναι σημαντικό για τον οργανισμό καθώς ρυθμίζει τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων, αλλά και ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο.

Το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει φολικό οξύ, επομένως η υγιεινή διατροφή ή η λήψη συμπληρωμάτων με βιταμίνη Β9 μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την ανάπτυξη αναιμίας. Συχνά αναφέρεται ως η βιταμίνη της ζωής.

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης συνήθως αρχίζουν να εμφανίζονται από την ηλικία των 25 ετών. Καθώς το δέρμα σας ωριμάζει, μπορεί να αρχίσετε να αναπτύσσετε περισσότερες ρυτίδες. Αυτό είναι ανησυχητικό για πολλές γυναίκες. Το φολικό οξύ μπορεί να βοηθήσει και με την γήρανση του δέρματος.

Πόσο καλό είναι το φολικό οξύ για το δέρμα;

Το φολικό οξύ βοηθά τη συνολική κυτταρική λειτουργία και την ανάπτυξη νέων κυττάρων, οπότε συμβάλλει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Ενυδατώνει επίσης το δέρμα σας, το προστατεύει από τον ήλιο και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης ακμής.

Μειώνει τα σημάδια της γήρανσης

Η τακτική εφαρμογή φολικού οξέος κάνει το δέρμα σας να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, την κύρια δομική πρωτεΐνη του δέρματός σας. Περισσότερο κολλαγόνο σημαίνει πιο σφριγηλό δέρμα. Σας κάνει να φαίνεστε νεότερες,  μειώνοντας τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Προστατεύει από τον ήλιο

Περαιτέρω οφέλη του φυλλικού οξέος για το δέρμα περιλαμβάνουν τη μείωση της βλάβης του δέρματος από τον ήλιο όταν εκτίθεται σε ακτίνες UV. Η παρουσία της βιταμίνης Β9 μπορεί να μειώσει τη βλάβη του DNA στο προσβεβλημένο δέρμα.

Διατηρεί την υγρασία

Το φολικό οξύ αυξάνει επίσης την ενυδάτωση του δέρματός σας, καθώς διατηρεί τη λειτουργία του δερματικού φραγμού σας. Αυτό βοηθά να κλειδώσει η υγρασία και να καταπολεμήσει τυχόν περαιτέρω σημάδια ξηρότητας.

Βοηθά στην πρόληψη της ακμής

Η καθημερινή χρήση φολικού οξέος μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των τοξινών σε όλο το σώμα. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στη βιταμίνη Β9 είναι γνωστό ότι μειώνουν το οξειδωτικό στρες στο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας της ακμής.

Ο απόλυτος οδηγός για το έλαιο αργκάν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βάσια Κωσταρά: Μας έδειξε το πιο minimal girly manicure της άνοιξης!

HerNewskl

Camila Cabellο: Υιοθέτησε το πιο ρομαντικό μανικιούρ για νύφες

HerNewskl

Αφέλειες: 5 ιδέες για να τις υιοθετήσετε, εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο

HerNewskl