HerNews.gr
Beauty

Ο απόλυτος οδηγός για το έλαιο αργκάν

Το έλαιο αργκάν παράγεται από ξηρούς καρπούς κι έχει ελαφριά υφή. Διεισδύει εύκολα στο δέρμα. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα, σκουαλένιο και αντιοξειδωτικά, το έλαιο αργκάν μπορεί να προστατεύσει, να καταπραΰνει και να θεραπεύσει μια σειρά από δερματικές παθήσεις.

Οφέλη για το δέρμα

Ενισχύει την ελαστικότητα και ενυδατώνει την επιδερμίδα, για να αποτρέψει να γίνει το δέρμα ξηρό και ξεφλουδισμένο.

Οι ιδιότητες αναγέννησης και επανόρθωσης του ελαίου αργκάν συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής, αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματος και ελαχιστοποιούν την εμφάνιση και την υφή των ραγάδων.

Το έλαιο αργκάν περιέχει ένα φυσικό φίλτρο κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της ζημιάς από τον ήλιο. Βοηθάει και στο ξεθώριασμα των κηλίδων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχετε ένα πιο λαμπερό δέρμα.

Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαίου μπορούν να θεραπεύσουν το λιπαρό δέρμα και την ακμή. Το έλαιο αργκάν ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, έτσι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο.

Το υψηλό φορτίο βιταμίνης Ε του ελαίου αργκάν βοηθά στην ενίσχυση του φραγμού του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Η αφθονία σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από ζημιές από εργαλεία styling, όπως ισιωτικά και πιστολάκια μαλλιών. Τρίψτε μια μικρή ποσότητα ελαίου αργκάν σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά πριν τη χρήση και είστε έτοιμες.

Τρόπος χρήσης του ελαίου αργκάν για το πρόσωπο

Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό προσώπου. Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι καθαρό πριν εφαρμόσετε οτιδήποτε άλλο σε αυτό.

Στεγνώστε το πρόσωπό σας (μην τρίβετε με την πετσέτα, γιατί αυτό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας) και αφήστε το δέρμα σας ελαφρώς υγρό.

Απλώστε 2 σταγόνες έλαιο αργκάν στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. 

Αφήστε να απορροφηθεί στο δέρμα σας για 5 λεπτά. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά την ημέρα και δείτε την διαφορά στο πρόσωπό σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Emily in Paris: Τα beauty hacks της Πρωτοχρονιάς!

HerNewskl

Βίκυ Καγιά: Υιοθέτησε το ιδανικό smokey eye για τις γιορτές

HerNewskl

Chiara Ferragni: Τα makeup trends για τις γιορτές

HerNewskl