HerNews.gr
Beauty

Γιατί ένα άρωμα «ειδικής περίστασης» μπορεί να βελτιώσει την ημέρα σας

Ένα άρωμα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία και τη διάθεσή μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται άμεσα με τον εγκέφαλό μας και συγκεκριμένα με τα κέντρα που ελέγχουν τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις. Έτσι, ένα άρωμα μπορεί να ξυπνήσει ευχάριστες αναμνήσεις και να δημιουργήσει θετικά συναισθήματα, βοηθώντας μας να αισθανθούμε πιο χαλαροί και ευτυχισμένοι.

Επιπλέον, τα διάφορα αρωματικά έλαια έχουν την ιδιότητα να επηρεάζουν την ψυχολογία μας με διαφορετικούς τρόπους – για παράδειγμα, τα εσπεριδοειδή αρώματα μπορούν να δώσουν ενέργεια και να βελτιώσουν τη συγκέντρωση, ενώ τα λουλουδάτα αρώματα μπορούν να προσφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Η χρήση αρώματος μπορεί επίσης να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή μας και την αίσθηση αυτοεκτίμησης. Όταν μυρίζουμε ωραία, αισθανόμαστε πιο ελκυστικοί και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας στους άλλους. Επιπλέον, η επιλογή ενός αρώματος που μας εκφράζει μπορεί να λειτουργήσει σαν προσωπική υπογραφή, δημιουργώντας μια μοναδική αίσθηση ταυτότητας και στυλ. Έτσι, ένα άρωμα δεν είναι απλώς μια ευχάριστη μυρωδιά, αλλά ένα εργαλείο που μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή μας και να βελτιώσει συνολικά την ποιότητα της ημέρας μας.

 

Άρωμα «για ειδικές περιστάσεις», το απλό κόλπο για να αφήσετε το στίγμα σας

1#. Η σημασία της μνήμης
Η όσφρηση είναι η μόνη από τις πέντε αισθήσεις με άμεση διαδρομή προς τις περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη μνήμη και τα συναισθήματα, καθιστώντας την αίσθηση με την πιο υποβλητική δύναμη όταν πρόκειται για αναμνήσεις. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο το να έχετε ένα άρωμα για ειδικές περιστάσεις βοηθά να γίνουν ξεχωριστές. Αν συνδέσουμε το άρωμά μας με στιγμές ευτυχίας, θα δημιουργήσουμε ενδορφίνες – ουσίες που παράγονται από τον εγκέφαλό μας και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα ευχαρίστησης και ευεξίας – όταν το εφαρμόζουμε και θα έχουμε περισσότερη προδιάθεση να συμβούν καλά πράγματα σε εμάς, και το αντίστροφο. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουμε χίλια αρώματα, αρκεί να έχουμε το καθημερινό μας άρωμα και άλλο ένα συγκεκριμένο για αυτές τις συγκεκριμένες περιστάσεις.
2#. Ασφάλεια και εμπιστοσύνη – Τα κλειδιά για ένα άρωμα

Καθώς το επιλεγμένο άρωμα «ειδικής περίστασης» θα μας θυμίζει χαρούμενες στιγμές και θετικά συναισθήματα, θα νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση όταν το φοράμε. Είναι σαν να φοράτε αυτά το κολακευτικό τζιν σας, το φόρεμα που σας κάνει να νιώθετε τόσο όμορφα ή το κόκκινο κραγιόν που σας κάνει να φαίνεστε τόσο όμορφη: ένα ασφαλές στοίχημα και μια τόνωση της αυτοπεποίθησης και της ασφάλειας που θα επηρεάσει τη διάθεσή σας. Δεξιότητες που θα κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια καλή εμφάνιση και μια πολύ καλή εμφάνιση.

3#. Οσφρητικό διαβατήριο – Η δύναμη της αυτοέκφρασης και της ατομικότητας

Το άρωμά μας είναι το προσωπικό μας οσφρητικό διαβατήριο, αυτό με το οποίο συνδεόμαστε και με το οποίο, κατά κάποιο τρόπο, νιώθουμε ότι μας αντιπροσωπεύει. Και υπάρχουν τόσα αρώματα όσες και οι γεύσεις και, επιπλέον, κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει την ίδια μυρωδιά. Όχι, ακόμη κι αν χρησιμοποιούν το ίδιο άρωμα. Αυτό συμβαίνει επειδή η μυρωδιά του σώματος κάθε ατόμου εξαρτάται από τη μικροβίωσή του, η οποία αλλάζει με τη διατροφή ή την ηλικία , αν και επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες όπως οι περιβαλλοντικές συνθήκες. Το συμπέρασμα: η μυρωδιά μας είναι μοναδική και αμίμητη και επομένως, κατά κάποιο τρόπο, είναι και το άρωμά μας.

Πώς να επιλέξετε το άρωμά σας «για ειδικές περιστάσεις»

Το κόλπο είναι να το εφαρμόσετε μόνο όταν πιστεύετε πραγματικά ότι θα είναι μια καλή μέρα. Για παράδειγμα, αν ψεκάσεις το συγκεκριμένο άρωμα για ιδιαίτερες στιγμές σε πρώτο ραντεβού και δεν πάει όπως περίμενες, θα σπαταλήσεις τη ‘δύναμή’ του. Ένας άλλος χρυσός κανόνας: τα καλύτερα αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν μικρότερα μεγέθη εάν σκοπεύουμε να το χρησιμοποιούμε περιστασιακά, αν και ένα άλλο κόλπο θα μπορούσε να είναι, εάν το εν λόγω δοχείο έχει βιδωτό καπάκι, ρίξτε το υγρό σε μικρότερα μπουκάλια ή εξοικονομήστε μισοάδεια αρώματα στο ψυγείο για να διατηρήσουν το άρωμά τους. Τα υπόλοιπα είναι θέμα συναισθημάτων. 

Μπάρα σαπουνιού vs αφρόλουτρο: Ποιο είναι καλύτερο για το δέρμα σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Cherry Cola Nails: Η τάση που θα πρωταγωνιστήσει το 2024

HerNewskl

Mαλλιά: Πώς δρα το θαλασσινό αλάτι και ποια είναι τα οφέλη του;

HerNewskl

Victoria Beckham: Σύντομα λανσάρει την καινούργια της σειρά!

HerNewskl