Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» μας θύμισε ένα βίντεο που τράβηξε ο ίδιος πριν έξι μήνες, σε μία βόλτα που είχε, όπου βλέπουμε ναυτικές φωτοβολίδες και καπνογόνα στην άκρη του δρόμου πεταμένα στα σκουπίδια.
Την εποχή εκείνη μόλις είχε χαθεί ο άτυχος αστυνομικός στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός.Έξι μήνες μετά, παρ’όλες τις αναφορές και τις πιέσεις που ασκεί ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC στην αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου της διακίνησης αλλά και το μείζων ζήτημα της ανακύκλωσης ή καταστροφής των φωτοβολίδων μετά την λήξη τους, χάνουμε κι άλλον νέο άνθρωπο στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
«Χρειάζεται αυστηρός έλεγχος σε όλα αυτά, ώστε να μην μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε ναυτικές φωτοβολίδες και ενδεχομένως να τις χρησιμοποιεί με φονικό τρόπο, όπως είδαμε στο πρόσφατο συμβάν. Ο σκοπός της ναυτικής φωτοβολίδας είναι να σώζει ανθρώπους και όχι να σκοτώνει», τόνισε ο Γιώργος Βάλλης.
Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ μίλησε επίσης ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων του STAR για το θέμα με τις ναυτικές φωτοβολίδες που στοίχησαν τη ζωή του 33χρονου Μανώλη στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης για το ίδιο θέμα μίλησε και στο Action ΤΩΡΑ.
Ο Γιώργος Βάλλης ζητά άμεσα νομοθετικό πλαίσιο που να περιφρουρεί τη διακίνηση και την κατάληξη των ληγμένων μέσων διάσωσης, όπως είναι οι ναυτικές φωτοβολίδες που στα χέρια του λάθος ανθρώπου, μετατρέπονται σε φονικά όπλα.
«Πρέπει να γίνουν αυστηροί οι έλεγχοι και να τηρείται η νομοθεσία. Επίσης κάποιοι, αφού λήξουν οι ναυτικές φωτοβολίδες, τις πετάνε οπουδήποτε όπου έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε. Θα πρέπει κι αυτό είναι γίνει πιο συγκεκριμένο, αφού λήξουν να επιστρέφονται στον προμηθευτή, ο οποίος θα αναλαμβάνει να τα επιστρέψει στο εργοστάσιο παραγωγής για ανακύκλωση ή καταστροφή.
Χρειάζεται αυστηρός έλεγχος σε όλα αυτά, ώστε να μην μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε ναυτικές φωτοβολίδες και ενδεχομένως να τις χρησιμοποιεί με φονικό τρόπο, όπως είδαμε στο πρόσφατο συμβάν. Ο σκοπός της ναυτικής φωτοβολίδας είναι να σώζει ανθρώπους και όχι να σκοτώνει», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.