HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και συγκεκριμένα την Υφυπουργό κα Μαρία Κεφάλα επισκέφτηκε χθες Τρίτη 30/4 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, cpt. Γιώργος Βάλλης.

Στη συνάντηση του με την κα Μαρία Κεφάλα τέθηκε προς συζήτηση η ίση μεταχείριση των γυναικών ναυτικών, καθώς και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε 9 μήνες στις εγκυμονούσες ναυτικούς.

Με αφορμή την επέκταση του επιδόματος μητρότητας στις ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (αγρότισσες και αυτοαπασχολούμενες), τονίστηκε η σημαντικότητα μιας ανάλογης κίνησης στις ασφαλισμένες γυναίκες στο ΝΑΤ, υπενθυμίζοντας τις τριπλάσιες εισφορές που πληρώνουν στο ΝΑΤ οι γυναίκες ναυτικοί.

«Ο κ. Βάλλης και η Ένωση μας προσδοκούμε το ελληνικό yachting να καταφέρει να ανταγωνιστεί το διεθνές yachting και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων κρίνεται αναγκαία. Με τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία να προσεγγιστούν πληρώματα υψηλότερου εργασιακού επιπέδου μειώνοντας έτσι τα εργασιακά προβλήματα ενόψει της τουριστικής περιόδου. Ελπίζουμε πως η σημερινή συνάντηση με την κα Κεφάλα θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια δίκαιη αντιμετώπιση των γυναικών ναυτικών», αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.

Γιώργος Βάλλης: Στήριξη της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ σε 190 οικογένειες για το πασχαλινό τραπέζι (ΦΩΤΟ)

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Προεδρικό Μέγαρο: Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης

HerNews ka

Σουβλάκι από…χρυσάφι: Φόβοι πως μπορεί να φτάσει τα 5 ευρώ η τιμή του

Her News

Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: Αντίστροφη μέτρηση για την πασχαλινή επιταγή – Ποιοι και πότε θα τη λάβουν

Her News