Μια ελαφριά και καλοκαιρινή συνταγή, με φράουλες ρούμι και λάιμ, που ενώ θυμίζει παγωτό δεν είναι, έρχεται να σας δροσίσει και να αλλάξει το σύμπαν της σοκολάτας.
Υλικά
- 7 τεμ κρόκους αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 200 γρ ζάχαρη
- 60 γρ νερό
- 100 ml ρουμι
300 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
- 100 γρ μέλι
- 600 γρ σαντιγί
Για να μαριναρουμε τις φράουλες
- 150 γρ φράουλες
- 50 γρ ρούμι
- Χυμό από 2 λάιμ
- Λίγα φύλλα δυόσμου
Για το σιρόπι σοκολάτας
- Όλα μαζί στην κατσαρόλα να ζεσταθούν, χωρίς να βράσουν
- 150 γρ σοκολάτα
- 150 γρ γάλα
- 50 γρ μέλι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μίξερ βάζουμε τους κρόκους με το αλάτι και τη βανίλια, σε μέτρια ταχύτητα.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και το ρούμι,σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει για περίπου 15′ ή 120°C.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν Μαρί και προσθέτουμε το μέλι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο αφού την ανακατέψουμε με την λιωμένη σοκολάτα.
Όταν το σιρόπι μας είναι έτοιμο,το προσθέτουμε στους κρόκους αυγών,ενώ είναι ακόμα καυτό σιγά σιγά με μια συνεχής ροή,ενώ παράλληλα χτυπάμε το μίγμα για να παστεριωθεί και να ψηθεί,χωρίς να κόψει.
Ενσωματώνουμε με την σαντιγύ και το τοποθετούμε σε μια φόρμα του κέικ,με μια λαδόκολλα,στη συνέχεια στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες.
Κόβουμε, μαριναρουμε τις φράουλες και τις διατηρούμε σε ένα μπολ στο ψυγείο.
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο,το αφαιρούμε από την φόρμα και το γαρνίρουμε με τις μαριναρισμενες φράουλες και το σιρόπι σοκολάτας.