HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική: Πώς θα επανέλθουμε δυναμικά μετά τις γιορτές

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια των γιορτών βρίσκουμε αφορμή να το… ρίξουμε έξω, τρώγοντας ή πίνοντας λίγο παραπάνω. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να αφήσουμε στην άκρη την οποιαδήποτε γυμναστική έχουμε στη ρουτίνα μας.

Τώρα όμως που οι γιορτές τελείωσαν, πώς θα επανέλθουμε δυναμικά στις προπονήσεις μας;

Αρχικά, μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα από τη γυμναστική σας, δεν είναι δυνατόν να επανέλθετε από την μία μέρα στην άλλη. Ένας κοινός εμπειρικός κανόνας είναι ότι χρειάζεται τουλάχιστον ο μισός χρόνος του διαλείμματός σας για να επιστρέψετε στην πρότερη φυσική σας κατάσταση.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας και παραμείνετε ρεαλιστές.

«Ρίξτε» την ένταση

Η ένταση της προπόνησης αναφέρεται σε στοιχεία όπως σετ και επαναλήψεις, λεπτά αερόβιας άσκησης, αριθμός προπονήσεων την εβδομάδα.

Ενώ οι μύες μπορούν να ανακτήσουν τη δύναμή τους και το μέγεθός τους πιο γρήγορα, τα οστά, οι αρθρώσεις, οι τένοντες και οι σύνδεσμοί σας χρειάζονται πολύ, πολύ περισσότερο χρόνο για να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδά τους, για αυτό ξεκινήστε ήπια.

Παράλληλα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα τη σωστή τεχνική για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμών, πόνων και ενοχλήσεων.

Αυξήστε σταδιακά

Αφού λοιπόν έχετε ξεκινήσει με ήπιους ρυθμούς ξανά τη γυμναστική που ακολουθούσατε πριν τις γιορτές, αυξήστε σταδιακά την ένταση, χωρίς υπερβολές. Για παράδειγμα, αν ι ειδικοί τονίζουν ότι είναι σημαντικό να αυξήσετε σταδιακά το βάρος κατά μόλις πέντε κιλά την εβδομάδα.

Είναι σημαντικό να δίνετε στο σώμα σας αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί ώστε να μπορεί να αποδώσει και να επιστρέψετε σύντομα στην πρότερη φυσική σας κατάσταση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το καλοκαίρι πλησιάζει – Πως να χάσεις γρήγορα τα περιττά κιλά

Her News

Άσκηση και καραντίνα

Her News b

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσετε φόρμα;

Her News