HerNews.gr
Beauty

Η απόλυτη ρουτίνα περιποίησης δέρματος μετά την προπόνηση

Μερικοί από εμάς θέλουν να σηκωθούν νωρίς για να κάνουν μια προπόνηση, ενώ άλλοι προτιμούν μια βραδινή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα πράγμα που πρέπει να συμβεί ανεξάρτητα από την ώρα που πηγαίνετε στο γυμναστήριο είναι η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μετά την προπόνηση.

Η άσκηση μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους, ακμή ή ωοθυλακίτιδα. Το τρίψιμο του δέρματος έναντι των στενών ρούχων προπόνησης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ερεθισμό, ακόμη και σε τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Επιπλέον, τα γυμναστήρια και τα περιβάλλοντα προπόνησης μπορούν να φιλοξενούν βακτήρια που μπορούν να μεταφερθούν στο δέρμα σας, προκαλώντας δυνητικά λοιμώξεις ή εξάρσεις.

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να ενυδατώνετε σχολαστικά το δέρμα σας μετά από κάθε προπόνηση. Δείτε πώς ακριβώς πρέπει να είναι η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μετά την προπόνηση.Πλένετε το πρόσωπό σας

Το πρώτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μετά την προπόνηση θα πρέπει πάντα να είναι ένας ωραίος, απαλός καθαρισμός για να αφαιρέσετε όλο τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα. Ο καθαρισμός του δέρματος είναι σημαντικός μετά την προπόνηση, καθώς υπολείμματα, λάδια και βακτήρια παραμένουν στο δέρμα και οι πόροι είναι ανοιχτοί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις. Η ροή του αίματος στο δέρμα είναι αυξημένη και μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο από το συνηθισμένο, επομένως η χρήση ενός απαλού καθαριστικού είναι μια καλή ιδέα αυτή τη στιγμή. Μπορείτε μάλιστα να κάνετε έναν διπλό καθαρισμό , που σημαίνει ότι θα ξεκινήσετε με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και στη συνέχεια με ένα καθαριστικό με βάση το νερό.

Κάντε απολέπιση στο πρόσωπό σας

Μετά τον καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απολεπιστικό στο πρόσωπό σας. Η απολέπιση είναι απαραίτητη μετά την άσκηση, καθώς το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε φραγμένους πόρους από τον ιδρώτα και τη βρομιά που προσκολλώνται στην επιφάνεια του δέρματός σας. Αναζητήστε φόρμουλες με συστατικά όπως άλφα υδροξυ οξύ , βήτα υδροξυ οξύ , σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ .Κάντε απολέπιση στο σώμα σας

 

Μετά την εφίδρωση από την κορυφή μέχρι τα νύχια, είναι σημαντικό να κάνετε απολέπιση και κάτω από το λαιμό. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα απολεπιστικό πλύσιμο σώματος, το οποίο βοηθά στην απολέπιση και την ενυδάτωση ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τα οφέλη της εξομάλυνσης του δέρματος χρησιμοποιώντας ένα γάντι απολέπισης ενώ κάνετε ντους.

Ενυδάτωση

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το δέρμα σας να είναι λίγο αφυδατωμένο μετά την προπόνηση, επομένως είναι απαραίτητο να το ενυδατώσετε ξανά. Η αναπλήρωση του δέρματος με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας και στην επανυδάτωση είναι σημαντική. Ξεκινήστε με ένα ενυδατικό και ηρεμιστικό mist για το δέρμα και με προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, πράσινο τσάι ή ροδόνερο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η χρήση mist είναι αναζωογονητική και ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αποκατάσταση της υγρασίας και την εφαρμογή θρεπτικών συστατικών. Αφού εφαρμόσετε το σπρέι προσώπου σας, θα πρέπει να αλείψετε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για να ενισχύσετε περαιτέρω τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας.

Εφαρμόστε αντηλιακό

Η εφαρμογή αντηλιακού για την προστασία του δέρματός σας από τις ακτίνες UV είναι σημαντική, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα απολέπισης και φροντίστε να το εφαρμόζετε ξανά κάθε δύο ώρες. Να θυμάστε ότι μετά την προπόνηση δεν είναι η μόνη στιγμή για να εφαρμόσετε αντηλιακό. Εάν η προπόνησή σας είναι σε εξωτερικούς χώρους, φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό πριν την άσκηση για να αποτρέψετε την επιβλαβή έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Hairgloss: Πως να επιτύχετε το κορυφαίο trend που χαρίζει απόλυτη λάμψη στα μαλλιά σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

PIEL Cosmetics: Η ομορφιά δεν έχει ηλικία!

Her News

Jennifer Lopez: Υιοθέτησε το πιο casual updo που θα δείτε!

HerNewskl

Όλα τα οφέλη που σας προσφέρει η απολέπιση

Her News