Κάστανα τυλιγμένα σε μπέικον! Ένα tapas μεζεδάκι, χορταστικό με πλούσια γεύση, συνοδευτικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Δίπλα από κρασί, μπύρα, τσίπουρο και για τις πιο τολμηρές ουίσκι ή τεκιλα, τα κάστανα τυλιγμένα σε μπέικον είναι ότι πιο γευστικό μπορείς να δοκιμάσεις!
Τα υλικά είναι απλά…. Δώστε όμως βάση στην ποιότητα των υλικών και το γευστικό αποτέλεσμα από αυτές τις μικρές μπουκιτσες θα σας ξετρελαίνει.
Υλικά:
- 15 τεμ κάστανα βρασμένα (θα τα βρείτε σε αεροστεγώς κλεισμένη συσκευασία)
- 1 κτσ πάπρικα καπνιστή
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- 10-15 φέτες μπέικον
- Μερικές οδοντογλυφίδες
- Προαιρετικά σχοινοπρασο ή κρεμμυδάκι φρέσκο.
Για…. διπλανή παρέα, μαρμελάδα δαμάσκηνο που θα μας χαρίσει μικρές εναλλαγές στη γεύση.
Τρόπος παρασκευής:
Τυλίγουμε τα κάστανα σε ρολακια και τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε σειρά σε ένα αντικολλητικό ταψί ή επάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°C για 15′ Το μεζεδάκι μας είναι έτοιμο σε 20 μόλις λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze”
Facebook: https://www.facebook.com/michel.zach.3
Instagram: https://www.instagram.com/michael_zacharis