HerNews.gr
Health

Κόκκινο κρασί: Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Ένα χαλαρό απόγευμα μετά την δουλειά κι ένα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά κόκκινο κρασί δεν ακούγονται απλώς σαν μια ωραία ιδέα, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένας υγιεινός συνδυασμός για σωματική και ψυχική ευεξία.

Σύμφωνα με μελέτες, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για τις γυναίκες την ημέρα είναι πραγματικά καλό και κρατά μακριά πολλά προβλήματα υγείας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια είναι μερικά οφέλη της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού που γίνεται πάντα με μέτρο, για ένα υγιές σώμα.

Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη, το κόκκινο κρασί βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι το κόκκινο κρασί μειώνει το σάκχαρο στο αίμα για έως και 24 ώρες, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό για όσους έχουν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. 

Ενισχύει τη μνήμη

Το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και ρεσβερατρόλη, ένα είδος πολυφαινόλης, που βοηθάει στη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης μνήμης. Έχει αποδειχθεί ότι η ρεσβερατρόλη έχει τη δύναμη να μειώνει τις βλάβες που προκαλούνται από τη στέρηση ύπνου και μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα μάθησης. 

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Έχει αποδειχθεί από ειδικούς ότι το κόκκινο κρασί μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου εμποδίζοντας την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ειδικά εκείνων που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού και του οισοφάγου. 

Καλό για την καρδιά

Οι πλούσιες πολυφαινόλες συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ενισχύουν την HDL ή την καλή χοληστερόλη, η οποία έμμεσα διατηρεί την καρδιά υγιή.

Βοηθάει στην όραση

Η ρεσβερατρόλη συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ματιών, χάρη στις ιδιότητες της που ενισχύουν τα αγγεία. Επίσης βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με τα μάτια. Για παράδειγμα προστατεύει από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. 

Καλό για την υγεία των δοντιών

Σύμφωνα με μελέτες, ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού μπορεί να καταπολεμήσει τα επιβλαβή βακτήρια στο στόμα. Αυτά τα βακτήρια είναι που συμβάλουν στην τερηδόνα και τις μολύνσεις των ούλων. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαυρομάτικα φασόλια: Γιατί να τα βάλεις στην διατροφή σου

georgegsp

5 λεπτά Ζεν: Η λιτότητα στη ζωή μας

georgegsp

Φούσκωμα: Πως να το καταπολεμήσετε

Her News b

Built with WordPress