HerNews.gr
DECORNEWS

Κουρτίνες συσκότισης: Τα πλεονεκτήματα & τα μειονεκτήματα στον ύπνο

Για πολλούς από εμάς, η ιδέα του να κοιμόμαστε όλη τη νύχτα, αδιάκοπα, ακούγεται σαν όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αλλά για τον ελαφρύ ύπνο, ο παραμικρός θόρυβος ή μόνο μια ίντσα φωτός που κρυφοκοιτάζει μέσα από το παράθυρό σας, μπορεί να είναι αρκετό για να σας βγάλει από τον ξεκούραστο ύπνο σας.Εάν αυτή η κατάσταση σας φαίνεται οικεία, μπορεί να έχετε ήδη σκεφτεί να επενδύσετε σε κουρτίνες συσκότισης για την κρεβατοκάμαρά σας, αλλά δεν είναι όλοι θαυμαστές.

Μερικοί προτιμούν να κοιμούνται στο απόλυτο σκοτάδι, σε άλλους αρέσει να ξυπνούν από τον ύπνο τους αργά με τον ήλιο που ανατέλλει.

Αλλά, όταν πρόκειται για το πώς να κοιμάστε καλύτερα, είναι η μία επιλογή καλύτερη για τον κύκλο του ύπνου σας από την άλλη; Πριν επενδύσετε σε κουρτίνες συσκότισης, ρίξτε μια ματιά παρακάτω.Μοντέρνο υπνοδωμάτιο με μακριές κρεμ κουρτίνες και ασορτί πελτέΠοια είναι τα πλεονεκτήματα των κουρτινών συσκότισης;

Εάν ξυπνάτε αμέσως μόλις αρχίσει να ανατέλλει ο ήλιος, πιθανότατα θα ωφεληθείτε από τον ύπνο σε ένα πιο σκοτεινό περιβάλλον. Το σφιχτά υφασμένο υλικό των κουρτινών συσκότισης αποτρέπει τη διείσδυση οποιωνδήποτε εξωτερικών πηγών φωτός. Ενώ οι ελαφρύτερες κουρτίνες μπορεί να επιτρέψουν στις ακτίνες του ήλιου να διαχέονται στο δωμάτιό σας, ο σχεδιασμός αυτών των κουρτινών σας προστατεύει σκόπιμα από αυτές τις ενοχλήσεις.

Ένα από τα βασικά συστατικά για ξεκούραστο ύπνο είναι η μείωση της έκθεσης στο φως πριν από τον ύπνο. Οι μαύρες κουρτίνες βοηθούν στη μείωση του φωτός στα υπνοδωμάτιά μας, κάτι που βοηθά στην παραγωγή μελατονίνης.

Ένα σκοτεινό περιβάλλον ύπνου βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και οι κουρτίνες συσκότισης είναι σίγουρα μια επιλογή.

Ο κιρκάδιος ρυθμός σας ή το εσωτερικό σας ρολόι λειτουργεί ρυθμίζοντας τον εαυτό του ως απόκριση στις αλλαγές στην έκθεση στο φως, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη και φωτοθεραπεία ύπνου για να αντιμετωπίσουν την αϋπνία. Το σκοτάδι που προσφέρουν οι κουρτίνες συσκότισης ειδοποιεί το σύστημά σας ότι είναι ώρα για ύπνο.

Η έκθεση στο φως προάγει την εγρήγορση μέσω της δράσης της στο κιρκαδικό σύστημα. Οι κουρτίνες συσκότισης μπορούν να εξαλείψουν τις διαταραχές του φωτός κατά τη διάρκεια του ύπνου.ένα υπνοδωμάτιο με πορτοκαλί κουρτίνεςΠοια είναι τα μειονεκτήματα;

Ενώ οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι κουρτίνες συσκότισης μπορούν σίγουρα να λειτουργήσουν ως αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση των προβλημάτων ύπνου, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η μόνη ή η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή. 

Οι κουρτίνες συσκότισης λειτουργούν αποτρέποντας την παρουσία οποιουδήποτε εξωτερικού φωτός μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας, επιτρέποντας στον κιρκάδιο ρυθμό σας να προσαρμοστεί στο περιβάλλον σας και να παράγει την παραγωγή μελατονίνης στο σώμα σας. Ωστόσο, αυτό το σκοτεινό περιβάλλον δεν είναι πάντα επιθυμητό. Όταν είναι ώρα να ξυπνήσετε, θα πρέπει να επιδιώκεται η άμεση έκθεση στο ηλιακό φως στα μάτια.

Δεν είναι επίσης η μόνη επιλογή για έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο. Μια πολύ πιο απλή – και φθηνότερη – εναλλακτική είναι μια καλή μάσκα ύπνου που αποκλείει εντελώς το φως. Μπορείτε να την πάρετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε και να τη χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε.

Συνολικά, οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι κουρτίνες συσκότισης είναι ένα έξυπνο και αποτελεσματικό εργαλείο για την προώθηση της σωστής υγιεινής του ύπνου και τη ρύθμιση του ρυθμού ύπνου σας.

Πριν επιλέξετε να επενδύσετε σε κουρτίνες συσκότισης ή περσίδες, δοκιμάστε να προσαρμόσετε τη ρουτίνα πριν τον ύπνο για να μειώσετε την έκθεσή σας στο φως πριν κοιμηθείτε.

Αυτό το χρώμα θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα & να χαλαρώσετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από κραγιόν από τα ρούχα

HerNews ka

Τα 5 καλύτερα φυτά για το σπίτι σου

Her News

Με αυτά τα κόλπα η κουζίνα σας θα φαίνεται πιο πολυτελής!

HerNews ka