HerNews.gr
DECORNEWS

Αυτό το χρώμα θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα & να χαλαρώσετε

Τα τελευταία χρόνια, είναι όλο και πιο μοντέρνο να εισάγετε χρώμα στον φωτισμό του χώρου σας. Είτε πρόκειται για έγχρωμους λαμπτήρες για τα κύρια φωτιστικά σας είτε για κρυφές λωρίδες LED πίσω από τηλεοράσεις και κουφώματα, ο φωτισμός έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο ντύσιμο των δωματίων. Χάρη σε αυτή την τάση, ένα δωμάτιο με μίνιμαλ διακόσμηση μπορεί να φαίνεται ότι είναι πλήρως διακοσμημένο με το πάτημα ενός διακόπτη. Μέχρι τώρα, θεωρούσαμε ότι αυτή είναι μια τάση που ανεβάζει τον ψυχρό παράγοντα ενός δωματίου, αλλά πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι μια συγκεκριμένη ζεστή απόχρωση φωτός μπορεί πραγματικά να υποστηρίξει τον κύκλο του ύπνου σας, ειδικά όταν χρησιμοποιείται στο υπνοδωμάτιο.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το χρώμα είναι μια από τις λιγότερο αναγνωρισμένες αποχρώσεις βαφής για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας, οι ειδικοί λένε ότι αυτός ο φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει μια ζεν ατμόσφαιρα σε κάθε μοντέρνο υπνοδωμάτιο. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.Ένα υπνοδωμάτιο με γαλάζιους τοίχους, έναν κυματιστό καθρέφτη και ένα φωτιστικό με κόκκινη απόχρωσηΧαλαρώστε με κόκκινο φωτισμό

Γνωρίζοντας ποιο χρώμα είναι καλύτερο για ύπνο μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας. Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους του μπλε φωτός πριν τον ύπνο, αλλά λίγοι από εμάς δίνουμε προσοχή στα χρώματα με τα οποία θα έπρεπε να περιβάλλουμε τον εαυτό μας. Ενώ οι χρωματιστοί λαμπτήρες στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να ακούγονται σαν μοντέρνα σχεδίαση, μπορεί να έχουν κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον παραδοσιακό λευκό φωτισμό, ειδικά τους πιο ζεστούς τόνους.

Το κόκκινο φως μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της χαλάρωσης, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του ύπνου.Έχει μεγαλύτερα μήκη κύματος από άλλα έγχρωμα φώτα που σημαίνει ότι έχει χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας που μπορούν να ηρεμήσουν το σώμα και το μυαλό. Το κόκκινο φως δεν επηρεάζει επίσης τον κιρκάδιο ρυθμό επειδή δεν επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης, επομένως ακόμα κι αν το κόκκινο φως δεν έχει ηρεμιστική επίδραση πάνω σας, δεν θα βλάψει τον ύπνο σας.

Είναι ενδιαφέρον ότι το κόκκινο θεωρείται συνήθως διεγερτικό χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ειδικοί γενικά συμβουλεύουν να μην το χρησιμοποιείτε σε μια κρεβατοκάμαρα. Οι ψυχολόγοι λένε ότι το χρώμα θα μπορούσε να εμποδίσει τον ύπνο όταν χρησιμοποιούνται φωτεινοί, κορεσμένοι κόκκινοι τόνοι, αντ ‘αυτού να ενθαρρύνει βαθύτερες αποχρώσεις όπως το μπορντό, αλλά αυτό δεν συμβαίνει όταν πρόκειται για φωτισμό.

Ο κόκκινος φωτισμός του υπνοδωματίου μπορεί να δημιουργήσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα πριν πάτε για ύπνο, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε καλύτερα. Για έναν καλό ύπνο, είναι σημαντικό να έχετε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε και να αποκτήσετε μια ήρεμη νοοτροπία. Το κόκκινο φως μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη για να σηματοδοτήσει το σώμα ότι είναι ώρα για ύπνο, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylah Smook (@cyclewithkylah)

Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούμε στο φως ποικίλλει, επομένως κάποιοι μπορεί να μην απολαμβάνουν το κόκκινο φως και θα μπορούσε να αποσπά την προσοχή στον ύπνο. Έτσι, πριν χρησιμοποιήσετε το κόκκινο φως για να βοηθήσετε στον ύπνο, βεβαιωθείτε ότι είναι οπτικά ελκυστικό και δεν αποσπά πολύ την προσοχή.

Εάν αισθάνεστε υπερδιέγερση ακριβώς πριν πάτε για ύπνο, ίσως το κόκκινο φως είναι αυτό που χρειάζεστε. Είτε πρόκειται για ένα βαθύ κόκκινο αμπαζούρ είτε απλά για ένα κερί ή δύο, η εισαγωγή ενός ζεστού φωτός νύχτας στην τελετουργία πριν τον ύπνο σας έχει τη σφραγίδα της έγκρισης των ειδικών.

Τα 5 πιο δημοφιλή χρώματα καναπέ για το 2024

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χαλί στο σπίτι: Πώς θα εξαφανίσετε τους 3 πιο δύσκολους λεκέδες

Her News

Πώς να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου για να φαίνονται σαν καινούργιες

HerNews ka

Σιδέρωμα: 10 Tips για να γίνει εύκολο και γρήγορο

Her News