Οι πιο ξεχωριστές κρέπες που έχετε δοκιμάσει μέχρι στιγμής στο σπίτι. Μια εύκολη συνταγή που διαφέρει απο τις συνηθισμένες, και είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο Κυριακάτικο πρωινό.
Κρέπες με καστανή ζάχαρη και βούτυρο
Υλικά (32 κρέπες)
12 αυγά
300g ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
2 βανίλιες σε σκόνη
2 λίτρα γάλα
5 κσ. ρούμι
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
καστανή ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη και λίγο γάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, και στη μέτα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα. Προσθέστε την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και το ρούμι. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα ζεστό τηγάνι, προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 3 λεπτά. Όταν ψηθεί η κρέπα, διπλώστε την σε τριγωνικό σχήμα προσθέστε βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστή και πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη για το σερβίρισμα.