HerNews.gr
Συνταγές

Λευκή σοκολάτα: Πώς να φτιάξετε το πιο απολαυστικό ρόφημα των γιορτών;

λευκή σοκολάτα

Για ένα απολαυστικό, γεμάτο γεύση ρόφημα με λευκή σοκολάτα, ξεκινάμε με προσοχή και αγάπη για τον καλό καφέ. Η λευκή σοκολάτα προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση. Επίσης, έχει μια πλούσια και απαλή γεύση που αγκαλιάζει τις αισθήσεις.

Λευκή σοκολάτα: Πώς να φτιάξετε το πιο απολαυστικό ρόφημα των γιορτών;

λευκή σοκολάτα

Υλικά

Για τη σοκολάτα

400 γρ. γάλα

200 γρ. λευκή σοκολάτα

30 γρ. άμυλο καλαμποκιού

20 γρ. συμπυκνωμένο γάλα προαιρετικά

Για διακόσμηση

50 γρ. σαντιγύ

2 κ. σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία μας με τη λευκή σοκολάτα. Πρώτα-πρώτα, παίρνουμε τη λευκή σοκολάτα και τη ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι μέχρι να γίνει σε μικρές νιφάδες. Έτσι, την προετοιμάζουμε για την αργότερη χρήση της.

Στη συνέχεια, προχωράμε στη διαλυση του αλεύρου καλαμποκιού σε κρύο γάλα ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με σταθερό ρυθμό.

Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να βράζει, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες νιφάδες λευκής σοκολάτας, το συμπυκνωμένο γάλα (που προσδίδει μια γαλακτώδη γεύση) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μας μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά μαζί.

Ακόμη, συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει μια ελαφρώς πυκνή συνοχή που θα αναδείξει την πλούσια γεύση της λευκής σοκολάτας.

λευκή σοκολάτα

Και τώρα, το στιγμιαίο αποτέλεσμα! Το ζεστό μας ρόφημα έχει ετοιμαστεί και είναι έτοιμο να σε αποζημιώσει. Επίσης, το χύνουμε με προσοχή στα φλιτζάνια και στολίζουμε όπως επιθυμούμε με μια κουταλιά σαντιγί και μια χούφτα ψιλοκομμένων φιστικιών Αιγίνης.

‘Ετσι, η υπέροχη αυτή συνταγή είναι ένα αληθινό απόλαυσης από την πρώτη μέχρι την τελευταία γουλιά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φτιάξε Παν-εύκολα Pancakes στο σπίτι!

Her News

Πασχαλινό αρνί στη σούβλα: Tips για τέλειο ψήσιμο

Her News

Παστέλι: Νηστίσιμο και πλούσιο σε βιταμίνη Ε

Her News