HerNews.gr
Συνταγές

Panettone: Βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή!

panettone

Αυτή η συνταγή για panettone είναι τόσο εκλεπτυσμένη που μόλις την δοκιμάσετε, θα αποφασίσετε ότι δεν χρειάζεται να ξαναγοράσετε ποτέ ένα έτοιμο panettone. Οι ιστορίες για την προέλευσή του είναι πολλές, φθάνοντας πίσω στον Μεσαίωνα. Το panettone είναι το κλασικό γλυκό των Ιταλών και έχει γίνει αγαπημένη επιλογή για το γιορτινό τραπέζι.

Είναι μια μοναδική συνταγή, κάτι μεταξύ τσουρεκιού, ψωμιού και κέικ, με μια εξαιρετικά αφράτη υφή και γεύση πλούσια σε αρώματα από το πορτοκάλι και το λεμόνι.

Οι συνταγές ποικίλουν, μερικές φορές θα βρείτε πανετόνε με σταφίδες, που οι Ιταλοί προσθέτουν ξηρές χωρίς προηγούμενο μούλιασμα.

Υλικά

350 γρ. αλεύρι δυνατό

3 κουταλιές της σούπας νερό (χλιαρό)

2 αυγά ολόκληρα

2 κρόκοι αυγών

1 κύβος φρέσκια μαγιά

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

70 γρ. ζάχαρη άχνη

Ξύσμα λεμονιού

120γρ. μείγματος κύβων γλασέ πορτοκάλι, σταφίδας και ξύσματος λεμονιού ή πορτοκαλιού

40 γρ. κονιάκ ή ρούμι

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε το αλεύρι και το αλάτι και προχωράτε στη διάλυση της μαγιάς στο νερό, προσθέτοντάς τη στο μείγμα αλευριού μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά. Αφού ανακατέψετε τα υλικά καλά, προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 45 λεπτά σε μια πλαστική σακούλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τους κρόκους αυγών, το κονιάκ, τους κύβους γλασέ πορτοκαλιού, τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού. Μετά την ανάμιξη αυτών των υλικών, προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαλακό και κολλώδες.

Ζυμώνετε τα υλικά σας και αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για να διπλασιάσει τον όγκο του. Στη συνέχεια, πιέζετε το ζυμάρι, προσθέτετε τις σταφίδες και τα κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού, και ξαναζυμώνετε για λίγο. Σχηματίζετε το ζυμάρι σε μπάλα και τοποθετείτε σε μια φόρμα. Έπειτα, το αφήνετε να ξεκουραστεί πάλι μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.

Όταν φτάσετε στο στάδιο του ψησίματος, προσθέτετε βούτυρο στην επιφάνεια του ζυμαριού και ψήνετε σε ζεστό φούρνο. Μετά την πρώτη φάση του ψησίματος, αλείφετε ξανά το panettone με βούτυρο για να δώσετε ακόμα περισσότερη λάμψη στο φινίρισμα. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα και αφού βγει από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει πριν το βγάλετε από τη φόρμα.

Αφού σταθεροποιηθεί για λίγο, το μόνο που απομένει είναι να το απολαύσετε!

Νεότερα Άρθρα

Iced latte: Η συνταγή για το πιο απολαυστικό ρόφημα

Her News

Ρυζόγαλο με σοκολάτα: Το ξεχωριστό γλυκό που θα σε ξετρελάνει!

Her News

Διατροφή: Τι τρώμε τη Μεγάλη Παρασκευή

Her News