HerNews.gr
Συνταγές

Λιγκουίνι με κιμά θαλασσινών

Ποιος δεν αγαπάει την μακαρονάδα με κιμά; Σκέψου, όμως ένα πιάτο με λιγκουίνι και κιμά απο θαλασσινά….Λατρεία. 

Η συνταγή του Μιχάλη Ζάχαρη – Executive Chef – θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. αρκει να την δοκιμάσετε. 

Υλικα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 600γρ. θαλασσινά της αρεσκείας μας (καλαμάρι, γαρίδες, καραβίδες, μύδια, οτιδήποτε θέλουμε ή έχουμε στο σπίτι)
  • 1 μετριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • 1κ.γ. πελτέ τομάτας
  • 2 μέτριες τομάτες φρέσκιες στον τρίφτη
  • 1 μέτριο καρότο 
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά γλυκιά (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κλωνάρι σελερι
  • 7-10 φύλλα βασιλικού
  • 1 φύλο δάφνης
  • 1 τεμάχιο μπαχάρι
  • 2 τεμάχιο γαρύφαλλο
  • 1 πολύ μικρό κομματάκι κανέλα
  • 3 σφηνάκια ούζο (πίνουμε το ένα)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
  • Αλάτι & πιπέρι (προσοχή στα θαλασσινά)
  • 600-700 ml νερό για το μαγείρεμα
  • 1 πακέτο λιγκουίνι

 

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα θαλασσινά.(φρέσκα ή κατεψυγμένα). Τα κόβουμε ελαφρώς με μαχαίρι και τα βάζουμε σιγά σιγά σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν κιμάς,
φροντίζοντας να υπάρχουν και αρκετά μεγάλα κομμάτια. Τα λαχανικά μπορούμε να τα βάλουμε και αυτά στο μπλέντερ αν θέλουμε προαιρετικά, ξεχωριστά όμως από τα θαλασσινά, φροντίζοντας επίσης να μη γίνουν αλοιφή.

Βάζουμε την κατσαρόλα μας να ζεσταθεί αρκετά και σωταρουμε τα θαλασσινά για 5’.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά,τον πελτέ τομάτας, σβήνουμε με το ούζο και συνεχίζουμε με την τριμμένη τομάτα. Στην συνέχεια βάζουμε το ζεστό νερό με το ζωμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45’ .

Tip 1: Ιδανικά υπολογίζουμε τα υγρά της σάλτσας και προσθέτουμε τα ζυμαρικά να βράσουν ή να τελειώσουν μέσα στην ίδια κατσαρόλα ενώ ελέγχουμε το αλατοπιπερο

Tip 2: Αν στην νηστεία καταναλώνουμε τυρί…. Προσθέτουμε άφοβα…μην ακούσω ότι δεν ταιριάζει!Μια πικάντικη γραβιέρα η λίγο πεκορινο θα αναδείξει τις γεύσεις.

Tip 3: Τον φρέσκο βασιλικό τον προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος.

Tip 4: 1-2 κτλ ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος θα πάνε την γεύση και την μυρωδιά σε άλλο επίπεδο.

 

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Βρώμη με γάλα αμυγδάλου για ένα δυναμωτικό πρωινό

Her News b

Συνταγή της μέρας: Νούντλς με κοτόπουλο και teriyaki

georgegsp

Διατροφή: Τι τρώμε τη Μεγάλη Παρασκευή

georgegsp