HerNews.gr
Rainbow

ΛΟΑΤΚΙ: Οι αλήθειες για την κοινότητα

Αμέτρητα τα σχόλια της κοινωνίας για το πως μπορεί να αισθάνεται ή να σκέφτεται ένας άνθρωπος με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Άλλοτε υποστηρικτικά αλλά και χλευαστικά. Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει κόσμος που ενστερνίζεται την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και επιχειρεί να συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο.

Γράφει η Σοφία Λεούση

Το μέγεθος της άνισης μεταχείρισης είναι εκτεταμένο και συχνά απειλητικό για την ζωή ενός ανθρώπου. Ο εκφοβισμός και ο βαθμός δυσκολίας στην εύρεση εργασίας είναι αδιαμφισβήτητα μερικές απαράδεκτες αλήθειες της πραγματικότητας. 

5 αλήθειες που ενδεχομένως να μην γνώριζες για την ΛΟΑΤΚΙ

Η διαφορετικότητα υπάρχει παντου: Δεν υφίσταται να επικαλούμαστε την έννοια της διαφορετικότητας, αν πρώτα δεν δεχτούμε πως η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ απαρτίζεται απο διαφορετικές προσωπικότητες, με διαφορετικές προτιμήσεις και διαφορετικά “πιστεύω”. Η μοναδικότητα ισχύει για κάθε άτομο της κοινωνίας και σε κάθε τομέα της ζωής του. Η κοινότητα δεν σημαίνει “είμαστε ίδιοι” αλλά “είμαστε ίσοι”. 

Διαφορετικοί άνθρωποι διαφορετικές δεξιότητες: Η δημιουργηκότητα που παρατηρείται στα ατόμα της LGBT είναι αυξημένη και οι περιπτώσεις πολλές, ιδιαίτερα στον καλλιτεχνικό χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για τα δικαιώματα τεκνοθεσίας και ο Γιώργος Καπουτζίδης που δηλώνει αποφασισμένος να αγωνιστεί για τη ΛΟΑΤΚΙ. 

Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί: Αρκετά σύνηθες, δυστυχώς, το να ακούμε υβριστικά σχόλια και χλευαστικά αστεία που αφορούν την διαφορετική σεξουαλικότητα. Πόσο καλό, άραγε, θα κάνει ένας κακός χαρακτηρισμός σε κάποιον που δεν ασχολείται με τις προσωπικές προτιμήσεις του άλλου; 

Gay Pride: Αρχή για να καθιερωθεί το Gay Pride στάθηκε ένα περιστατικό στη Νέα Υόρκη στις 28 Ιουνίου του 1969. Τότε, άνδρες των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν σε gay μπαρ, με δικαιολογία την παράνομη πώληση οινοπνεύματος.Τον επόμενο μήνα οι gay ακτιβιστές εξέδωσαν φυλλάδια, απαιτώντας μια μαζική «συγκέντρωση για την ομοφυλοφιλική απελευθέρωση». Κάποια απο τα αιτήματα ήταν το τέλος στην παρενόχληση από την αστυνομία, η προστασία στον εργασιακό χώρο, η ανάκληση των νόμων περί σοδομισμού και η θέσπιση νομοθεσίας κατά των διακρίσεων. Αυτό θεωρήθηκε το πρώτο σύγχρονο gay κίνημα.

Η διαπαιδαγώγηση της διαφορετικότητας: Η μόρφωση της διαφορετικής σεξουαλικότητας απουσιάζει απο πολλά εθνικά συστήματα παιδείας. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο Έλληνας ψυχολόγος, Παρασκευάς Πέτρου, του Ολλανδικού Πανεπιστημίου” Έρασμος” του Ρότερνταμ και ο Ρίχαρντ Λέμκε του Γερμανικού Πανεπιστημίου Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ του Μάιντς η καλύτερη χώρα για να ζει ένας γκεί ή μπάι είναι η Δανία. Εκεί, επικραττούν λιγότερο δυσάρεστες εμπειρίες ως προς την έκφραση της σεξουαλικότητάς τους. 

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Περρής: «Είμαι gay, ανακουφισμένος, χαρούμενος»

Her News b

Έμιλι Ρατακόφσκι: “Δεν πιστεύω στους straight ανθρώπους”

georgegsp

Ο Marlon Wayans αποκαλύπτει ότι το μεγαλύτερο παιδί του είναι τρανς: «Έχω μια κόρη που μετατράπηκε σε γιο»

HerNews ka

Built with WordPress