HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Μαρία Κόφου: Το Ιnstagram μπορεί να δημιουργήσει trend προορισμών στην Ελλάδα

Η Μαρία Κόφου είναι από τις πιο γνωστές travel bloggers στην Ελλάδα και είχα την ιδέα την συνταντήσω καθώς το καλοκαίρι σημαίνει ταξίδια, ταξίδια που έχουμε φέτος πιο πολύ ανάγκη από ποτέ! Αυτή η σκέψη με οδήγησε στο να μιλήσουμε για όλα. 

1. Μαρία, πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το travel blogging;

Το travel blogging μπήκε στη ζωή μου το 2012 όταν ακόμα ζούσα στην Ιταλία. Ήταν μια ανάγκη μου να παντρέψω την αγάπη μου για τη γραφή με το online storytelling σε συνδυασμό με την έλλειψη πληροφοριών για ταξίδια στην ελληνική γλώσσα. Έκανα μεταπτυχιακό στα digital media και την επικοινωνία στο Μιλάνο και αυτό ήταν η αφορμή να ξεκινήσω το μπλογκ μου ένα πρωινό μέσα σε ένα τρένο που με πήγαινε από τη Brescia στο Μιλάνο. Όσο σπούδαζα εκεί, γνώρισα αρκετούς Ιταλούς μπλόγκερς, οι οποίοι ήταν και αυτοί κομμάτι της έμπνευσης που χρειάστηκα για να ξεκινήσω. Η ανάγκη μου να συγκεντρώσω σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και περιγραφές από ταξίδια κάτω από ένα κοινό medium με οδήγησαν στη δημιουργία του Trainstoriesfromyworld που με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, πήρε την τελική του μορφή και ονομάστηκε Tstories.gr.

2. Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί ως influencer ή blogger;

Αρχικά να πούμε ότι το ένα από το άλλο αυτές οι 2 έννοιες δεν είναι απαραίτητα συνώνυμες. Ένας influencer μπορεί να είναι ένας ηθοποιός, τραγουδιστής, μοντέλο τιβι περσόνα που “επηρεάζει” ένα συγεκριμένο κοινό χρησιμοποιώντας τη φήμη του και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Και ναι ένας τέτοιος influencer πιθανόν να μπορεί να ζήσει κάνοντας μόνο αυτό, χρησιμοποιώντας τα social media και διαφημίζοντας προϊόντα και υπηρεσίες στο instagram / facebook. Influencer θεωρείται όμως και ένας φωτογράφος, βιντεογράφος ή και Instagrammer ή δημοσιογράφος.

Aυτοί μπορούν να ζήσουν καλά κάνοντας αυτή τη δουλειά αλλά για να ζουν μόνο από αυτό, πρέπει να έχουν περάσει χρόνια και να έχουν brand/ πελάτες που τους εμπιστεύονται και τους πληρώνουν για να αναδείξουν τα προϊόντα τους. Όσο για τους bloggers, ως Μαρία Κόφου θεωρώ πως στην Ελλάδα δε μπορείς να ζήσεις κάνοντας μόνο αυτό αλλά συνδυάζοντάς το με ένα σύνολο ενεργειών και συνεργασιών ή δουλεύοντας και παράλληλα είτε full time είτε part time.

3. Πιστεύεις ότι το instagram μπορεί να βοηθήσει στην διαφήμιση της Ελλάδας και στην αύξηση του τουρισμού;

Φυσικά! Στο εξωτερικό με έχουν καλέσει πολλές φορές από κάποιο Υπουργείο τουρισμού ακριβώς γι’αυτό. Για να αναδείξω κάποιον προορισμό ως Μαρία, μέσα από stories & instagram posts και όντως πολλά άτoμα με έχουν ρωτήσει για συγκεκριμένους προορισμούς που είδαν στο instagram μου και θέλουν να πάνε. Η δύναμη του instagram είναι τέτοια που μπορεί να δημιουργήσει trend προορισμών και η Ελλάδα είναι σίγουρα ένα από αυτά. Πιο συγκεκριμένα η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ζάκυνθος είναι από μόνα τους δυνατοί προορισμοί αλλά η έκθεσή τους στο instagram τα έκαναν ακόμα πιο διάσημα και instagrammable μέρη.

4. Μαρία Κόφου, σε πολύ μικρή ηλικία και έχεις καταφέρει αρκετά πράγματα στην καριέρα σου. Υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

Σίγουρα θέλει αρχικά να είσαι και να παραμείνεις πιστός στο όραμά σου, να μην το απαρνηθείς ποτέ ακόμα και να οι συνθήκες δεν είναι με το μέρος σου. Υπομονή, επιμονή και αφοσίωση. Είναι σημαντικό να παραμένεις focused και να μη χάνεις το στόχο σου από τον ορίζοντα. Η επιμονή αυτή κάποια στιγμή σε ανταμείβει.

Το να έχεις καλούς φίλους αλλά και συνεργάτες να σου κάνουν support είναι επίσης πολύ σημαντικό. Τέλος, το να έχεις σωστές γνωριμίες στο χώρο βοηθάει για να εξελιχτείς πιο γρήγορα ενώ το να έχεις έναν έμπιστο άνθρωπο να σε βοηθάει ή να σε οργανώνει είναι το μεγαλύτερο μυστικό για την επιτυχία. Οκ και ένα συμπαθητικό κεφάλαιο στην άκρη για τα πρώτα χρόνια που ακόμα πασχίζεις να σε μάθει ο κόσμος, τα agencies & τα media.

5. Μαρία Κόφου, μέχρι σήμερα ποιο ταξίδι σου έχει μείνει αξέχαστο;

Δύσκολο να διαλέξω μόλις ένα όταν έχω δει τουλάχιστον 60 χώρες μέχρι σήμερα και έχω ζήσει μαγικές περιπέτειες σε κάθε μία από αυτές. Αν έπρεπε να διαλέξω όμως, αυτό θα ήταν το ταξίδι στο Περού. Το υψόμετρο και η έλλειψη οξυγόνου καθιστούσαν δύσκολη την οποιαδήποτε κίνησή σου αλλά παράλληλα αυτή ακριβώς ήταν και η μαγεία.

Η δυσκολία άλλωστε είναι κομμάτι του ταξιδιού. Η στιγμή που σκαρφαλώνεις στο rainbow mountain ή περπατάς ανάμεσα στα χαλάσματα του Μάτσου Πίτσου και συνειδητοποιείς πως όσα είχες δει μέχρι εχθές στην τηλεόραση, τώρα είναι εδώ μπροστά σου, ε ναι. αυτό είναι συγκλονιστικό συναίσθημα. Οι μυρωδιές, οι εικόνες και τα χρώματα αυτού του τόπου, οι εναλλαγές στα τοπία, ωκεανός, έρημος, πόλεις, βουνά, κάνουν αυτόν τον προορισμό ξεχωριστό και σίγουρα τον τοποθετούν στην πρώτη θέση των αγαπημένων μου ταξιδιών.

6. Θέλω να κλείσεις την συνέντευξη με ένα μήνυμα, οποίο θες εσύ!

Η δουλειά των ονείρων σου, δεν υπάρχει. Εσύ τη φτιάχνεις, εσύ τη δημιουργείς! – Μαρία Κόφου 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Καίτη Γαρμπή: «Δεν αγαπώ την πολλή δουλειά & μου αρέσει να με αφήνουν ήσυχη»

HerNews ka

Summer lips: Όσα θες να ξέρεις από μια ειδικό

Her News

David M. Israel : Αποκλειστική συνέντευξη από τον σεναριογράφο-παραγωγό της αμερικανικής σειράς Dynasty CW

Her News b