HerNews.gr
Ψυχολογία

Μοναξιά: Πως να βοηθήσω τον εαυτό μου;

lonely

Η μοναξιά έχει γίνει επιδημία στην εποχή μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απομονώνονται παρά τις δυνατότητες που έχει επιφέρει η τεχνολογία στη ζωή μας και μας φέρνει πιο κοντά.

Πως όμως θα βοηθήσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας; Υπάρχουν τρόποι να απομακρύνουμε έστω και για λίγο το αίσθημα της μοναξιάς που μας καταβάλλει. Ας δούμε τους τρόπους που θα αντιμετωπίσουμε την μοναξιά :

Αναθεωρήστε

Το αίσθημα της μοναξιάς μπορεί να προκύψει όταν αισθάνεστε απομονωμένοι και οι ανάγκες σας για κοινωνική αλληλεπίδραση και ανθρώπινη σύνδεση δεν ικανοποιούνται. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες αλληλεπίδρασης, οπότε αυτό δεν συμβαίνει στο ίδιο σημείο για όλους. Με αυτόν τον τρόπο όμως, μπορείτε και να διαπιστώσετε πότε περίπου μπορεί να αισθανθείτε έτσι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην βλέπουμε την μοναξιά ως απαραιτήτως κάτι δυσάρεστο, αφού μας χαρίζει την ευκαιρία για αναστοχασμό.

Ο ήχος είναι φίλος μας

Όταν αισθάνεστε τον τεράστιο κενό χώρο της μοναξιάς που αρχίζει να πιέζει από όλες τις πλευρές, η δύναμη του ήχου μπορεί να τον ωθήσει πίσω. Ο ήχος βοηθά να γεμίσει το χώρο στο περιβάλλον και τις σκέψεις σας . Η μουσική μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας παρακινήσει. Ενώ τα ηχητικά βιβλία μπορεί να προσφέρουν απόσπαση της προσοχής και μια προσωρινή απόδραση. Μια αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία μπορεί να σπάσει τη σιωπή με έναν άνετο τρόπο.  Ακόμα κι αν δεν κάθεστε και δεν την παρακολουθείτε καθόλου…

Αλλαγή παραστάσεων 

Μια αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή και να σας βοηθήσει να μειώσετε το αίσθημα της μοναξιάς.Ο χρόνος στη φύση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της συναισθηματικής δυσφορίας. Όπως και στην ενίσχυση της συνολικής ευεξίας σας, ακόμα και αν πρόκειται για μια απλή βόλτα στο πάρκο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλκοολισμός: Ποια τα συμπτώματα & πότε κάποιος θεωρείται εξαρτημένος

HerNews ka

Oι άντρες διαλέγουν γυναίκες που μοιάζουν στη μαμά τους; Οι ψυχολόγοι απαντούν!

HerNewskl

Τι να πεις σε κάποιον που ρωτάει αν είσαι καλά όταν δεν είσαι

Her News