HerNews.gr
DECORNEWS

Μυστικά για να καθαρίσετε λεκέδες από κόκκινο κρασί

Οι λεκέδες από κόκκινο κρασί είναι ένας από τους πιο δύσκολους και επίμονους λεκέδες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Όμως, με τις κατάλληλες τεχνικές και προϊόντα, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αποτελεσματικά.

Ένα απρόσεκτο σπρώξιμο ή μια μικρή διαρροή μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στο αγαπημένο σας τραπεζομάντηλο ή το νέο σας πουκάμισο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Με τις κατάλληλες τεχνικές και προϊόντα, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αποτελεσματικά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απομακρύνετε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί και να επαναφέρετε τα υφάσματά σας στην αρχική τους κατάσταση.

1. Δράστε γρήγορα
 Ο χρόνος είναι κρίσιμος όταν πρόκειται για λεκέδες από κόκκινο κρασί. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε τον λεκέ, τόσο πιο εύκολα θα τον αφαιρέσετε.

2. Ταμπονάρετε τον λεκέ
Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας για να ταμπονάρετε απαλά τον λεκέ. Μην τρίβετε, γιατί αυτό μπορεί να κάνει τον λεκέ να απλωθεί περισσότερο.

3. Χρησιμοποιήστε αλάτι
Ρίξτε μια γενναία ποσότητα αλατιού πάνω στον υγρό λεκέ. Το αλάτι θα απορροφήσει το κρασί. Αφήστε το για αρκετή ώρα ή μέχρι να στεγνώσει τελείως.

4. Ξεπλύνετε με κρύο νερό
 Ξεπλύνετε την περιοχή με κρύο νερό, κρατώντας το ύφασμα τεντωμένο κάτω από τη βρύση. Αυτό θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα υπολείμματα του κρασιού.

5. Εφαρμόστε ξίδι και σαπούνι πιάτων
Ανακατέψτε δύο μέρη νερό, ένα μέρος λευκό ξίδι και μια σταγόνα υγρό σαπούνι πιάτων. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και ταμπονάρετε τον λεκέ. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

6. Χρησιμοποιήστε σόδα
Αν ο λεκές επιμένει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα. Απλώστε σόδα στον λεκέ και αφήστε τη για αρκετές ώρες. Ξεπλύνετε και πλύνετε το ύφασμα όπως συνήθως.

7. Χρησιμοποιήστε υδρογόνο του οξυγόνου (Οξυζενέ)
Για πιο επίμονους λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάλυμα υδρογόνου του οξυγόνου (3%). Ανακατέψτε ίσες ποσότητες υδρογόνου του οξυγόνου και σαπουνιού πιάτων. Εφαρμόστε στον λεκέ και αφήστε το για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε.

8. Επαγγελματικά καθαριστικά προϊόντα
Υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα προϊόντα στην αγορά που είναι σχεδιασμένα για την αφαίρεση λεκέδων από κρασί. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες από κόκκινο κρασί και να διατηρήσετε τα ρούχα και τα υφάσματά σας καθαρά και όμορφα.

4+1 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε σε πλαστικά κουτιά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Alicia Keys και ο σύζυγός της μας ξεναγούν στο σπίτι τους

Her News

5 πράγματα για να αντικαταστήσετε στο μπάνιο σας ώστε να είναι πιο πρακτικό (και πιο εύκολο στο καθάρισμα)

HerNews ka

Τα πιο φαντασμαγορικά παιδικά δώρα Πάσχα

Her News b