HerNews.gr
DECORNEWS

4+1 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε σε πλαστικά κουτιά

Είναι πολύ εύκολο να στραφείτε στα πλαστικά κουτιά ως μια γρήγορη και οικονομική λύση αποθήκευσης. Έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε κουζίνες, ντουλάπες, ακόμη και σε γενικούς χώρους διαβίωσης. Ωστόσο, δεν είναι ό,τι πιο ελκυστικό μπορείς να δεις και έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να μην είναι και η πιο βιώσιμη ή υγιεινή λύση

Όταν εξετάζετε πώς να αποφορτίσετε το σπίτι σας, τα πλαστικά κουτιά δεν είναι η καλύτερη λύση για οτιδήποτε θέλετε να αποθηκεύσετε.

Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει και τι δεν πρέπει να αποθηκεύουμε σε πλαστικούς κάδους και ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν. 

1. Λεπτά ρούχα

Η αποθήκευση των εποχιακών ρούχων σας είναι μια εξαιρετική ιδέα εξοικονόμησης χώρου, ωστόσο τα πλαστικά κουτιά δεν είναι η καλύτερη αποθήκευση για ρούχα κάθε είδους. Εάν έχετε αντικείμενα που είναι εύθραυστα, κεντημένα ή φτιαγμένα από ευαίσθητο υλικό, ίσως θελήσετε να το ξανασκεφτείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα πλαστικό κουτί. Λεπτά ρούχα και αξεσουάρ από μετάξι, δαντέλα, κασμίρι ή δέρμα δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε πλαστικά κουτιά. Το πλαστικό μπορεί να παγιδεύσει την υγρασία και τελικά να καταστρέψει αυτά τα αντικείμενα. Αντί για πλαστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί που είναι κατασκευασμένος από φυσικό ύφασμα. 

2. Δερμάτινα είδημια ντουλάπα βαμμένη σε σκούρο καφέΠαρόμοια με τα ευαίσθητα ρούχα, το δέρμα είναι ένα είδος υφάσματος που πρέπει να φροντίζεται καλά. Αρχικά, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι πολύ ανθεκτικό (κάτι που μπορεί να είναι) ωστόσο θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το αποθηκεύετε σωστά, ώστε να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Ενώ πολλά αντικείμενα δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε πλαστικό, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί σοβαρότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα διάφανο πλαστικό κουτί είναι καλύτερο από το τίποτα, χαρτόνι ή σακούλα. 

Το μεγάλο όχι είναι τα δερμάτινα είδη, όπως πορτοφόλια, υποδήματα, ρούχα. Το δέρμα χρειάζεται να αναπνέει και οι πλαστικοί κάδοι μπορούν να παγιδεύσουν την υγρασία που θα οδηγήσει σε μούχλα. Ως εναλλακτική λύση για πράγματα όπως η αποθήκευση τσαντών, τα καλύμματα ή οι τσάντες από βαμβακερή σύνθεση είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποθήκευση δερμάτινων ειδών. 

3. Αποξηραμένα προϊόντα

Τα ρούχα και τα παπούτσια δεν είναι τα μόνα πράγματα που μας αρέσει να κρατάμε μακριά στο σπίτι. Όταν πρόκειται για την κουζίνα ή το ντουλάπι, συχνά αποθηκεύουμε τρόφιμα μεγάλης διάρκειας που δεν χρειάζεται να καταναλωθούν αμέσως. Γνωρίζατε ότι η χρήση πλαστικών δοχείων για αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα η ιδανική λύση; 

Για το ίδιο θέμα υγρασίας με τα ευαίσθητα ρούχα, ορισμένα τρόφιμα όπως αποξηραμένα προϊόντα δεν πρέπει να διατηρούνται σε πλαστικό. Εάν είναι δυνατόν, τα γυάλινα δοχεία θα λειτουργούσαν καλύτερα. Επανατοποθετήστε τα παλιά βάζα για να αποθηκεύσετε τρόφιμα όπως ζυμαρικά και ρύζι που θα τα κρατήσουν ασφαλή. 

4. Τροφές για κατοικίδια μια ελαφριά κουζίνα με ένα σκοτεινό ντουλάπιΜερικές φορές είναι πιο εύκολο να αποθηκεύσετε τις τροφές για κατοικίδια σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να αφαιρέσετε όταν χρειάζεται. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το καλύτερο δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για τα κατοικίδια ζώα σας. Γνωρίζατε ότι τα πλαστικά δοχεία μπορούν να μεταδώσουν δηλητηριώδεις χημικές ουσίες όταν έρχονται σε επαφή με τροφές για κατοικίδια; 

Οι τροφές για κατοικίδια δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε πλαστικό. Οι τροφές για κατοικίδια είναι συνήθως λιπαρές και με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν να μυρίζουν και να εκπέμπουν αέρια. Εάν είναι δυνατόν, βάλτε ολόκληρη τη σακούλα στο δοχείο με ένα αεροστεγές καπάκι για περισσότερη ασφάλεια. Επιπλέον, η χρήση μεταλλικού ή γυάλινου δοχείου θα είναι μια πολύ πιο ασφαλής επιλογή από το πλαστικό.

5. Σημαντικά έγγραφα/φωτογραφίες

Τα πλαστικά κουτιά είναι ένοχα για την παγίδευση υγρασίας στο εσωτερικό τους, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να καταστρέψει τα εύθραυστα αντικείμενα. Τα σημαντικά έγγραφα ή φωτογραφίες είναι σίγουρα κάτι που θα θέλετε να διατηρήσετε ασφαλή, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον κατάλληλο χώρο αποθήκευσης για αυτά. 

Θέλετε να αποφύγετε την αποθήκευση έργων τέχνης, φωτογραφιών και σημαντικών εγγράφων σε πλαστικούς κάδους, εκτός εάν το πλαστικό είναι ασφαλές για φωτογραφίες και ποιότητα αρχείου. Αντ ‘αυτού, επενδύστε σε ένα μοντέρνο ντουλάπι αρχειοθέτησης που διαθέτει σύγχρονο σχεδιασμό. Αυτός είναι ένας κομψός τρόπος για να αποθηκεύσετε όλα τα χαρτιά σας.

5 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε στο ντουλάπι της κουζίνας & πως να τα διορθώσετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4+1 εγκεκριμένα κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται πιο ακριβό!

HerNews ka

Vertical Gardens: Η διακόσμηση με φυτά που βελτιώνει την ψυχική υγεία

Her News

Hailey Bieber: Πως να αντιγράψετε τον φωτισμό της ντουλάπας της που κάνει πιο εύκολη την επιλογή ρούχων

HerNews ka