HerNews.gr
Σχέσεις

Οργασμός: Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν προσποιηθεί οργασμό έστω και μία φορά στη ζωή τους.

Παράλληλα, μελέτες δείχνουν ότι όσο οι γυναίκες εξακολουθούν να προσποιούνται  η σεξουαλική ζωή των δύο γίνεται αμέσως χειρότερη. Και αυτό συμβαίνει διότι όταν ο άλλος έχει την εντύπωση ότι ευχαριστεί την σεξουαλική παρτενερ του τότε δεν θα διορθώσει τις λανθασμένες τεχνικές του. 

Μια νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Debby Herbenick, στην οποία συμμετείχαν 1.008 γυναίκες κυρίως ετεροφυλόφιλες για να διαπιστώσουν σε τι ποστοστό γίνεται η προσποίηση του οργασμού. Δυστυχώς το αποτέλεσμα έδειξε ότι το 58,8 το έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Γιατί συμβαίνει αυτό; 
Οι 2 βασικοί λόγοι που οι γυναίκες έχουν προσποιηθεί, έστω και μια φορά οργασμό:

  • Προτίμησαν να κάνουν τον παρτενέρ τους να νιώσει ωραία. 
  • Κουράστηκαν από την διάρκεια του σεξ.

Το κλειδί για ένα επιτυχημένο σεξ είναι η επικοινωνία

Ύστερα από την έρευνα, οι αρμόδιοι μίλησαν για τα συμπεράσματα τους: «Όταν μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά για το τι μας αρέσει, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βιώσουμε σεξουαλική απόλαυση. Όταν δεν αισθανόμαστε άνετα, οι πιθανότητες η πραγματικότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας είναι λιγοστές». 

Πιο αναλυτικά, οι γυναίκες που κατα εξακολούθηση προσποιούνται οργασμό κατά την διάρκεια του σεξ, είναι συνήθως άτομα που δεν μιλούν ανοιχτά για ότι δεν τους αρέσει στην σεξουαλική τους ζωή. 

Το κυρίαρχο πρόβλημα που παρατήρησαν οι ειδικοί μέσω της μελέτης ήταν ότι οι γυναίκες δεν επικοινωνούν με τους συντρόφους τους για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. 

Οι 3 βασικοί λόγοι που οι γυναίκες δεν λένε τι τους αρέσει και τι όχι στο σεξ:

  • Σκέφτηκαν ότι θα πληγώσουν τον παρτενέρ τους.
  • Δεν αισθάνονται άνετα να κάνουν σεξουαλικές συζητήσεις.
  • Ένιωθαν ντροπή.

Το συμπέρασμα των ειδικών είναι ότι οι γυναίκες που δεν αισθάνονται ντροπή ή άβολα με το να αναλύσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες είναι και αυτές που έχουν την υψηλότερη σεξουαλική απόλαυση. Αυτό, φυσικά, έχει ως αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μερίδα γυναικών να μην έχει ανάγκη να προσποιηθεί οργασμό κατα την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης διότι, όντως απολαμβάνουν την κάθε στιγμηή του σεξ όταν συμμετέχουν και εκείνες με την καθοδήγηση τους.

Νεότερα Άρθρα

Οι 4 φίλες που χρειάζεσαι στην ζωή σου

Her News

“Να του στείλω μήνυμα;”: Όλοι οι λόγοι που φωνάζουν “όχι”

Her News b

Πόσο δύσκολο είναι να κάνετε φίλους μετά τα 30;

Her News