Βάλτε μια πινελιά στη βρώμη σας με αυτά τα βάζα εμπνευσμένα από τις γεύσεις μιας δημοφιλούς καραμέλας. Το κέλυφος λευκής σοκολάτας στο εξωτερικό της κούπας με φυστικοβούτυρο, δίνει την απόλυτη γεύση για ένα διασκεδαστικό πρωινό.
Μην παραλείψετε τα φιστίκια από πάνω γιατί προσθέτουν μια ωραία τραγανή γεύση. Μη διστάσετε να ανταλλάξετε οποιοδήποτε γάλα ή βούτυρο ξηρών καρπών προτιμάτε.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 1 3/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
- 1/3 φλιτζάνι τραγανό φυστικοβούτυρο , καλά ανακατεμένο
- 3 κ.σ ανάλατα ξηρά καβουρδισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ κομματάκια λευκής σοκολάτας
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τη βρώμη, το γάλα αμυγδάλου, το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια, το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν. Το αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο, μέχρι να πήξει ελαφρώς, για 30 λεπτά με 1 ώρα.
Ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας και το λάδι καρύδας σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων στο Medium, ανακατεύοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, 45 έως 60 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως τα κομματάκια σοκολάτας και να ενσωματωθούν στο λάδι.
Μοιράστε το μείγμα βρώμης σε 4 βάζα, περίπου 1 φλιτζάνι το καθένα. Ρίξτε με ένα κουτάλι περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού από τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από κάθε βάζο, γέρνοντας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο, ξεσκέπαστο, μέχρι να δέσει η στρώση σοκολάτας, περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας φιστίκια. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η βρώμη και να σφίξει πλήρως η στρώση σοκολάτας, τουλάχιστον 8 ώρες ή έως και 4 ημέρες.