HerNews.gr
Συνταγές

Πανεύκολο και θρεπτικό παρφέ φράουλας με 3 υλικά!

Αυτή η συνταγή για παρφέ φράουλας συνδυάζει φρέσκα φρούτα, στραγγιστό γιαούρτι και τραγανή γκρανόλα για ένα εύκολο πρωινό. Συσκευάστε το παρφέ σε ένα βάζο για να πάρετε μαζί σας οπουδήποτε το πρωινό σας.

Το παρφέ είναι πρωινό ή επιδόρπιο με εναλλασσόμενες στρώσεις γιαουρτιού ή/και σαντιγί και φρούτων. Συνήθως σερβίρονται σε ένα διαφανές γυάλινο δοχείο για να αναδείξουν τα στρώματα. Μπορούν να γίνουν αρκετά γλυκά για να θεωρηθούν επιδόρπιο ή λιγότερο γλυκά ώστε να τα απολαμβάνουμε ως υγιεινό πρωινό. Ένα παρφέ πρωινού συνήθως περιλαμβάνει ένα τραγανό στοιχείο όπως granola ή ξηρούς καρπούς.

Παραλλαγές παρφέ για όλα τα γούστα

Αυτό το γρήγορο και απλό παρφέ περιλαμβάνει κομμένες φράουλες περιχυμένες με μικρή ποσότητα ζάχαρης για να βγει ο χυμός τους. Η κρεμώδης στρώση είναι ένα μη λιπαρό γιαούρτι που προσφέρει μια δροσερή γεύση και μια υφή αρκετά παχιά ώστε να κρατά τις στρώσεις ξεχωριστές. Τέλος, ολοκληρώνεται με granola για λίγη πρόσθετη γλυκύτητα και τραγανή γεύση.

Θέλετε να το κάνετε δικό σας; Δοκιμάστε ψιλοκομμένα ροδάκινα ή νεκταρίνια αντί για τις φράουλες. Τα βατόμουρα, τα blueberries και τα σμέουρα λειτουργούν επίσης καλά, αλλά αν θέλετε να είναι ζουμερά, ίσως χρειαστεί να λιώσετε μερικά μούρα  για να βγάλετε το υγρό. Μας αρέσει το πώς η ζάχαρη προσθέτει γλυκύτητα στα μούρα, αλλά μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και στη θέση του να επιλέξετε ένα γιαούρτι με πιο γλυκιά γεύση.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
  • ¼ φλιτζανιού granola

Εκτέλεση

  1. Συνδυάστε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και αφήστε να σταθούν μέχρι τα φρούτα να αρχίσουν να βγάζουν χυμό, περίπου 5 λεπτά.

  2. Για να συναρμολογήσετε το παρφέ, στρώστε το γιαούρτι και τις φράουλες με το χυμό τους σε ένα δοχείο 2 φλ. Από πάνω βάζουμε granola και είναι έτοιμο!

Συνταγή για γιαούρτι με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας – Καλύτερο και από παγωτό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υγιεινή γευστική συνάντηση: Το κριθαρότο με παντζάρι ξετυλίγει τη συνταγή της υγιεινής απόλαυσης

HerNews ka

Τυρόπιτα στην τοστιέρα με 3 υλικά

Her News

Τα 5 γλυκά που τρως χωρίς ενοχές

Her News b